A nap az ébredéstől az álmainkig tart

Vagy Tusványoson még annál is sokkal tovább. Mielőtt rátérnék a lényegre, hadd vázoljak fel egy szituációt: ha a rádióban felcsendül a „Száz felhőszilánk arcomhoz ér…”, akkor biztosan tudjátok, hogy kikről van szó. Jó, oké, ne essetek nekünk! Akkor biztosan felismeritek a hangzást, mert a magyar könnyűzenei életben egyedülálló. No, ez már elég nagy segítség volt! Tegye fel a kezét, aki tudja a választ! Oké, letehetitek, kikristályosodott, hogy a Margaret Island zenekarról van szó.

Az együttes először látogat Tusnádfürdőre, 2017. július 21-én, pénteken láthatjuk-hallhatjuk őket. Az utóbbi években Erdélyben sokszor feltűntek, a Dunna című videóklipjükben is lehet látni ezekből az állomásokból egy-egy mozzanatot. A banda 2013-ban állt össze, „papíron” három tagból (Lábas Viki – ének, Füstös Bálint – gitár, Törőcsik Kristóf – basszusgitár), a színpadok deszkáin azonban a csapat kiegészül még néhány emberrel. (Verók Tomi – gitár, Koltay Kurszán – billentyűk, Gerendás Dani – dob, plusz alkalmanként Sárkány Berci – ütős hangszerek) A formáció egyébként ténylegesen a Margit-szigetről kapta a nevét, a tagok elmondása szerint ez az a hely, ami kellőképpen tükrözi őket, mert szükségük van arra a csendre, nyugalomra, amit áraszt, nem utolsó sorban pedig a természetre ahhoz, hogy kikapcsolódjanak. Ezidáig két stúdióalbumot tudhatnak maguk mögött, az Egyszer voltot, Bakancslistát, az előbbin helyet kapott Eső című dalukkal pedig sikerült magukra vonni a közönség figyelmét. Mostanra az anyaországi fesztiválok állandó fellépőivé váltak, és folyamatosan járják az országot.

Vitathatatlan, hogy a Margaret Island körül jelen van valami különlegesség, éppen ezért zenéjük kiemelkedik a magyarországi palettából: akusztikus hangzás, kicsi folk, népzene és pop ötvöződik, minderre pedig Lábas Viki hangja teszi fel a lécet olyan magasra, hogy bizony, nem könnyű megközelíteni azt. Árad a szerzeményeikből az őszinteség, könnyed, tiszta hangvételű dalok, zseniális szövegekkel megspékelve. Van ott egy olyan csoda, amit csak ők tudnak előidézni. Ez a pixeleken keresztül, a képernyőn is élmény, viszont mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy segítünk neked abban, hogy ez az impulzus felejthetetlen maradjon? Ha nem hiszed el nekünk, akkor gyere el Tusványosra, megdumáljuk egy sör mellett! A nap az álmainknál pedig még nem ér véget, hanem pontosan addig tart, ameddig akarjuk.

Tompa Réka