Timpul pentru pace

La Tusványos este pace. Participantul coabitează pașnic cu organizatorul, politicianul cu politicianul, conferențiarul cu cântărețul, vata de zahăr cu cotletul de porc, sunetistul cu luministul, ursul cu pădurea, râul Olt cu trenul zgomotos, șura cu campingul, interpretul de muzică populară cu viticultorul, președintele cu deputatul, directorul cu senatorul, fondatorul cu tânăra speranță, petrecărețul din zori cu soarele care răsare, lumea din corturi cu paznicul, primarul cu liderul de tineret, fata cu băiatul, părintele cu copilul, prietenul cu prietenul.

La Tusványos este pace. Invitatul discută în mod pașnic despre minoritate, își exprimă părerea legată de problemele sociale, explică subiectele care ne afectează viața de zi cu zi. Politicianul în pantaloni scurți și cizme de cauciuc dezbate pașnic probleme de politică națională, este conștient că Tusványos este centrul lumii, este vremea noastră. Știe, de asemenea, că dezbaterea aduce progres și creează pace.

La Tusványos este pace, pentru că Tusványos este mai mult decât un festival. Este mai mult decât o universitate de vară. Este un punct sigur. Întâlnirile, distracția, berea rece, umbra răcoritoare, mirosul de pin, îmbrățișările, muzica, liniștea din zori, ceața care acoperă munții ne aduc pacea.

Războiul din vecinătatea noastră încă nu s-a oprit, dar și războaiele ar trebui să aibă un singur rezultat: pacea. O replică din Războiul Stelelor spune: „Drumul sinuos spre pace, oricât de lung ar fi el, merită parcurs.”

La Tusványos este pace, drumul este sinuos doar din unele direcții. Te așteptăm să descoperi cum poveștile noastre, inclusiv ale tale, au transformat procesul Tusványos într-o istorie.

Pentru că tocmai așa devin poveștile istorie. În timpul pentru pace.

INFORMAŢII
UTILE

Accesaţi butonul pentru mai multe informaţii utile legat de eveniment.

RUTE, SISTEMUL DE ACCES, BRĂŢĂRI DE ACCES, CAMPARE ETC.