Idén már tíz éve, hogy az akkor megújuló Petőfi Rádióban és a frissen alakult magyar MTV-ben először szólalt meg a Szeplős váll című dal, amely hosszú távra megalapozta a zenekar népszerűségét, s ennek köszönhető az is, hogy a 2008-as Fonogram-díjkiosztón a dal és a zenekar is jelölésben részesült.

A zenekar alapításáról 2004-ben születtek meg az első elképzelések Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János fejében. A zenekar akkor vált teljessé, amikor felfigyeltek Bocskor Bíborkára, a Megasztár 3. évadának 6. helyezést elért énekesnőjére. A Magashegyi Undergroundot tehát azóta számítjuk, amióta hárman együtt dolgoznak – azaz már tíz éve.
A zenekar indulásakor egészen érdekes részét képezte a magyar könnyűzenei színtérnek, mert igazán szokatlannak számított, hogy egy tévés tehetségkutatóban feltűnt fiatal lány alternatív zenekarban folytassa karrierét. Zenei pályájuk azóta is folyamatos sikereknek örvend.

Habár pop zenekarként definiálják magukat, mégis számos alternatív zenei elem megjelenik dalaikban. Az így kapott misztikus elvarázsolás jellemzi a zenekar sokszínűségét, nyitottságát, felszabadultságát. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika és a népzene.

Klippjeik egyszerre játszódnak a valódi és elképzelt világban, sokszor idealisták, sokszor utópisztikusak, egyidőben hallhatunk tőlük vidám dallamokon keserédes mondanivalót. Dalaik szövege és a zenéje sokszor ellentmondást sugall, ez pedig izgalmas élményt biztosít a hallgatónak.

Jelenleg a csapatot Bocskor Bíborka énekesnő, Demeter Zoltán basszusgitáros, Fodor Máriusz billentyűs, Fűrész Gábor gitáros, Toldi Miklós dobos, valamint Szalai Aneszvokálos alkotja. Ha élőben is szeretnéd hallani a sokszor varázslatossággal fűszerezett, sokszínű Magashegyi Underground dalait, akkor találkozzunk júliu 18.-án!

Brigitta B.