„Álmodj velem nagyot bátran,/ Helye van a nagyvilágban”–énekli Harcra fel dalában a Hooligans, napjaink magyar funk&rock zenéjének egyik legkedveltebb zenekara.

A Hooligans a Dance együttes feloszlásával született, de a zenekar ugyanabban a felállásban, azaz Ördög Csipa énekessel, Tóth Tibor gitárossal és Kiss Endi dobossal hasonló stílusban folytatták a munkát.

Az együttes alapítótagjai, illetve a 2007-ben csatlakozott basszusgitáros, Zoli igazán megdolgoztak a sikerért: dalaik slágerré váltak, óriási rajongótábort tudnak maguk mellett, rengeteg díj és elismerés jelzi a banda sikeres pályáját, és számos lemezt dobtak a piacra – ezek mindenike aranylemezes lett.

Híresek arról, hogy a show hevében tudatosan improvizálni kezdenek, hiszen számukra elfogadhatatlan az, ha egysíkú egy koncert. Kiváló viszonyt ápolnak rajongóinkkal, és hagyománnyá vált már, hogy minden koncert után dedikációkkal köszönik meg hűségüket, kitartásukat.

A zenekar „nagykorúvá válásában” a Magyar Virtuózok Kamarazenekar nagy segítséggel volt, ugyanis Hooligans slágerek szólaltak meg olyan formában, ahogy addig még nem hallottuk, s ahogy addig még nem játszották. Ennek hatására az elmúlt években a két zenekar közösen több nagy sikerű szimfonikus koncertet adott.

A Hooligans ősszel ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját: a jubileumi koncerten nemcsak az aktuális slágereket hallhattuk, hanem olyan klasszikussá vált darabokat is, mint a Királylány, a Félember és a Játszom, amelyeket az évek múltával sem felejtettek a rajongók.

A születésnapi koncert mámora után a zenekar ismét útra kel, hogy egyik megállójukon, a 28. Tusványoson téged is megörvendeztethessenek slágereikkel.

Brigitta B.