tusv27A 27. Tusványos szervezőinek álláspontja a Quimby zenekar és a többi együttes tusványosi fellépésével kapcsolatosan a következő:

A minden év júliusában Tusnádfürdőn (1997-ig Bálványoson) a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács által megrendezett Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor sajátossága az, hogy délutánig előadások, tematikus rendezvények zajlanak a kéttucatnyi rendezvénysátorban, délutántól a szórakoztató kultúra (színház, stand-up comedy, táncház, író-olvasó találkozók), este pedig a fesztiválhangulat veszi át a terepet. Minden este legalább két koncert zajlik a nagyszínpadon, több koncert a kisszínpadon, előzetesen meghirdetve.

Huszonhét év alatt a táborban fellépett a magyarországi rock-, pop- és népzenei szcéna színe-java, valamint a térség ismert zenekarai közül is többen. Íme a nagyszínpadi zenekarok teljes listája, többen közülük nem egyszer voltak a rendezvény fellépői, ahogy a Quimby sem idén lépett fel először Tusnádfürdőn:

30Y A Kutya Vacsorája Ákos
Amorf Ördögök Anima Sound System Anna and the Barbies
Bagossy Brothers Company Balázs Fecó Band Balkan Fanatik
Baricz Gergő Beatrice Besh O droM
Bikini Boban Markovic Orkestar Budapest Bár
Cseh Tamás Csík Zenekar Deák Bill Gyula
Demjén Ferenc Edda Emil Rulez
Evilági Fanfare Shavale Ferenczi György és a Rackajam
Ghymes Heaven Street Seven Hiperkarma
Hobo és bandája Hooligans Hot Jazz Band
Intim Torna Illegál Ismerős Arcok Jánosi Együttes
Jóvilágvan Kaláka Karthago
Keleti Átjáró KFT Kiscsillag
Kistehén Zenekar Knock Out Kormorán
Ladánybene 27 Loyal Magashegyi Underground
Magna Cum Laude Maszkura és a Tücsökraj Mercedes Blues Band
Mystery Gang Trio Nightlosers NOX
Ocho Macho Omega P. Mobil
Pál István Szalonna és zenekara Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) Péterfy Bori and the Love Band
Quimby Ripoff Raskolnikov Role
Rúzsa Magdi Semi Holsen Shantel
Szabó Balázs Bandája Szászcsávási Cigányzenekar Szupernem
Tankcsapda Tegnapután The Palomita Show
Transylmania Tündérground Vad Fruttik
Viţa de vie Zanzibár Zdob şi Zdub
Zurgó Együttes

A Tusványosra meghívott és ott fellépő zenei előadók egyetlen dolga az, hogy szórakoztassák a közönséget, hogy bulit csináljanak, ennek pedig minden évben maradéktalanul eleget is tesznek. 2016-ban résztvevői csúcsot döntve összesen közel 80 ezer, többségében erdélyi fiatal vett részt a rendezvényeken és az esti koncerteken, tehették mindezt akár ingyen is, hiszen 16 óra előtt díjmentes a belépés, azután pedig csupán 10 lejes (700 forint) belépti díjat kell fizetni, ami más hasonló koncertprogramot felvonultató nyári fesztivál jegyáraival össze nem hasonlítható.

Úgy gondoljuk, sehova nem vezet és teljes mértékben fölösleges az, hogy az este fellépő zenekaron vagy előadón kérje számon bárki azt, hogy egyik vagy másik előadáson mi hangzott vagy nem hangzott el. Az esti előadóknak nem kell azonosulniuk semmiféle, az előadásokon megjelenített politikai vagy világnézeti rendszerrel, meghívásuknak egyetlen szempontja az, hogy megfelelő szórakozást nyújtsanak a közönségnek, ugyanúgy, mint bármely más fesztiválon.

Ajánljuk mindenki figyelmébe közösségi oldalunkat és honlapunkat, ahol a rendezvény teljes programja megtalálható, napi hírekkel, képes és filmes beszámolókkal együtt: facebook.com/tusvanyos

www.tusvanyos.ro

2016. július 26.
A Szervezők