A nyár magával hozza fesztiválszezon kezdetét és a vágyat az emberekben, hogy végre kimozduljanak, elmenjenek kedvenc együttesük koncertjére, szórakozzanak, rég nem látott ismerősökkel találkozzanak és koccintsanak. Kisgyermekes szülőként ezt a vágyat gyakorta visszaszorítja a kérdés, hogy miként oldják meg a gyerekek felügyeletét vagy szórakoztatását, amíg a szülők szórakoznak. Tusványos mindenkié, a gyerekeké is! Az első Tusványos-élmény a legkisebbeknek éppen olyan jelentős, mint a felnőtteknek, ezért idén is gondoltunk a gyerekekre (illetve a kikapcsolódni, szórakozni vágyó szüleikre), és rengeteg programmal, tevékenységgel készültünk számukra.

A gyerekprogramok egyik kiemelt helyszíne idén is a Csíki Anyák Egyesületének –KCSSZ sátor, amely környékén igazi kis nyugalom-szigetként jól eshet megpihenni a tusványosi zsongásban. Itt a gyerekprogramok, kézműves foglalkozások keretében a legkisebbek kipróbálhatják az agyagozás és népi fazekasság mesterségét, valamint társasjátékozhatnak is. Mindeközben a szülőket számos tematikus előadás és beszélgetés várja a környezettudatosság, szülői erőforrások, kompetenciák, légzésgyakorlatok, alternatív kertészkedés és sok más témakörben.

 

További programokkal a Hagyományok Háza készül, a Kriza János sátornál várják a legkisebbeket mesemondással, kézműves foglalkozásokkal,  tánc- és népoktatással, valamint a Keskeny út sátorban a fiataloknak, felnőtteknek szóló tematikus beszélgetések mellett gyerekfoglalkozással és arcfestéssel várják az előadáson résztvevő szülők gyerekeit. 

Várunk minden kicsit, nagyot, időset és fiatalt, hiszen Tusványos mindenkié!

Koncz Beáta