Tavaly megkértük a szervezőket, hogy mondják el az akkori élményeiket, és úgy gondoltuk, idén folytatjuk a sort. Akkor is elmondtuk, most is: nincs Tusványos-zárás szervezői körinterjú nélkül!

Magyari Zita – MIT iroda

A legnagyobb sikerélménye az irodában dolgozóknak az, hogyha húsz perc várakozás után elindul valahogy az internet meg a nyomtató, és sikerül elővarázsolni azt a 20-30 oldalt, ami kell. Azt is sikerként élték meg, ha a laminálógép nem csípte be a lapot. Elmondta, hogy minden a MIT irodában összpontosul, ezért Tusványoson számára ez a biztos pont. Vicces sztoriként azt mesélte, hogy van, amikor elérik azt a fáradtsági szintet, hogy az ajándékzacskóra a cetli helyett a mágnest próbálják feltűzni.

Kristály Lehel – sajtóiroda

Lehel kifejtette, hogy minden sajtófelelős egy kicsit szállásmester is egyben, ezért sikerélménynek számít, amikor mindenkit békében és nyugalomban tudnak elszállásolni. Még az első sajtófőnöksége alkalmával eldöntötte, hogy naplót fog vezetni az elmúlt napokról, ez azóta sem sikerült. Érdekességként elmondta, hogy idén 20 éve, hogy Tusványosra jár. Biztos pont neki az, hogy egymásba vetett bizalomban és hitben épülő munkát tudtak lefolytatni. Jóleső volt tapasztalni, hogy barátként, régi ismerősként kaptott önzetlen és gyors segítséget bárkitől.

Máté József – VIP sátor, Jakabfi Mónika – VIP felelős

József szerint idén sikerélménynek számít, hogy mindenki jól érzi magát, és egyre többen jönnek el a táborba. Egyetértettek abban, hogy mindenik stáb fejlődött, megoldódtak a szállásproblémák, a beléptetés is könnyen ment, a vendégszállító sofőrök is jól végezték a munkájukat. A csapat egységben mozog és ez a legnagyobb erőssége Tusványosnak, hogy együtt vagyunk, és mindenki segít, nincs verseny, nem lóg ki senki. Meséltek vicces sztoriként egy esti lámpaszerelésről, amit az egyik sátorban kellett elhelyezniük, és mivel nem volt létra vagy segédeszköz, gyakorlatilag felhajigálták a lámpákat.

Fancsali Barna – MIT-elnök

Barni szerint az már sikerélmény minden évben, ha jó körülmények között és megfelelő módon beindul a tábor. A Tusványos 2017-ben is az egyik leglátogatottabb erdélyi rendezvény, és  úgy gondolja, hogy már leradírozhatatlan biztos pont Erdélyben és Székelyföld szívében. A MIT-tel azt tűzték ki célul, hogy az emberek lássák és tudják, hogy kik azok, akik a magyarországi partnerszervezettel együtt dolgoznak. Biztos pontként a szervezőket, a stábot emelte ki, akik együtt dolgoznak azon, hogy a tábor minden évben jól sikerüljön. „Megfelelő masszává alakult át ez a történet, képviselve azt a tusványosi folyamatot, amit anno az alapítóatyák megálmodtak.” – foglalta össze az elnök.

Aki lemaradt, ne csüggedjen, reményeink szerint jövőre folyt. köv!

Tompa Réka