Hosszú út áll Báró Maszkura (Bíró Szabolcs) mögött. Lassan ikonikus képpé válik a különleges arcú cilinderes csávó. Szólítsátok csak bártan Maszkurának, azt kupálja.

Gyerekkora óta ismerem a suhancot. Mindig zenélt. Még baseltünk (értsd – zenéltünk) is együtt. Penget, billentyűzik, fúj, mindenhez ért és nem csak belekóstolt, hanem jól uralja a hangszereket.

Na, az meglepett, amikor énekelni is kezdett, de végül is egészen jól műveli. Egyszer csak elhúzott Erdélyből (Marosvásárhelyről) Magyarországra. Jól tette. Itt nem tudta volna a vele született zenei tehetségét kellőképpen kamatoztatni. 2007-ben megalapította a Maszkura és a Tücsökraj egyedi hangzásvilágú magyar zenekart. Az önkifejező szövegekhez fülbemászó dallam társul.

Mi kell több a sikerhez? Még több koncert! Hogy rajtunk ne múljon, tudatjuk, hogy ott lesznek Tusványoson. Lady Maga, Tedd ki, Szégyentelen, Kérlek így szeress, Sztárzseni, Pesti Nők EP – ezek a lemezeik, megjelenési idejük nem feltétlenül a felsorolt sorrendben van.

Tusvin akár meg is veheted bármelyiket. Mert hozzák. Zsákszámra!

Palkó Attila