Ocho_Mucho_fotó2Csürhe vagyunk, hömbölödünk és huppogunk!

A 10 éve alakult szombathelyi-kőszegi Ocho Macho zenekar a reggae, a ska, a punk és a latin keveredéséből született, általuk „huppogásnak” hívott stílusú zenét játszik, mára Magyarország egyik legmeghatározóbb koncertzenekarává vált.

Az eleinte csak feldolgozásokkal szereplő zenekar 2009 őszén adta ki El Mundo Fantastico című saját dalaikat tartalmazó nagylemezét (CLS Music), rajta olyan – himnuszokká vált – dalokkal, mint a Jó Nekem, a címadó El Mundo Fantastico, vagy a szülővárosuknak dedikált Savaria Kingston Town.

Az album megjelenése után sűrűn felléptek Magyarországon és Ausztriában, és 2010-re ők lettek a fesztiválokon és klubokban az egyik leggyakrabban fellépő zenekar.

Az osztrák közszolgálati rádió, az ORF és spanyolországi leányvállalatai bevették dalaikat a műsoraikba, ami magyar zenekarral ritkán esik meg.

Számos külföldi fesztiválon megfordultak már Romániától Ausztrián át Németországig, olyan előadók előzenekaraként játszottak, mint a Gentleman vagy a Buena Vista Social Club, de vendégeskedett koncertjükön a Ska Cubano is.

2014-ben Szombathelyen és Szigetváron Ocho Macho Szívfonik néven áthangszerelve, hetven zenész kíséretében nagy sikerű szimfonikus koncertet adtak. Az Ocho Macho zenekar már régóta hirdeti, hogy legyen minél több élőzene Magyarországon.

A Lezmon csoport (Legyen Élőzene Magyarországon) segítségével egy jótékonysági turnén vesznek részt, mely során a zenekar olyan településeken ad ingyenes koncertet, ahol a lakosságnak kevésbé van módja élőzenés rendezvényekre járni.

Z. Nagy István