Az internetre centralizálódott kor és e-mail világában a postát gyakran csak számlafizetős ügyintézésekre és nyaralós képeslapküldésre használjuk. Tusványoson ennél sokkal több funkcióval bír. A Magyar Posta sátra már öt éve az egyik közkedvelt tér minálunk.

NagyLori-CR-5048Ha nem tértem volna be, abban a hitben távoztam volna innen, hogy a párkeresés 22 órától hajnalig tart. A tradicionális bálokból ismert szív keres szívet (vagy hasonló néven futó) játék tusványosi verziójáról még csak most hallottam. A Magyar Posta aktivistái minden nap tíz hölgyemény és tíz uraság számára osztanak ki matricákat. Természetesen a játék lényege a társkeresés. Az azonos matricák megtalálása a szerelem fellángolásának lehetősége mellett ajándékcsomaggal is jár. De a szerelem első látásra-jelenségét sem zárja ki.

Ha lenne gyerekem, napközben én is a hangulatos teraszon szürcsölgetném a limonádém/kávém, amíg ő lelkesen játszana. Olyan lelkesen, ahogy a folyamatosan ott nyüzsgő gyereksereg éppen most is játszik. A felsorolhatatlanul sok játéklehetőség, mint a bélyeg-puzzle, kreatív feladatok, kártyajátékok, egy percig sem engedik őket unatkozik. Kérdésemre, hogy jól érzik-e magukat, rögvest három igenlő válasz érkezett. A mintaértékű szülői hozzáállás pedig a csatlakozás kérdéséről: „Eriggy, játssz nyugodtan, mi ráérünk, megvárunk!”

Szabó Adél, Tusványos Press