Rövid, de annál aktuálisabb kerekasztal-beszélgetést hallhattunk a Puskás Ferenc Kávéház-Infótér sátrában. Témája az MTVA csatornák határon túli sugárzási joga. És ezzel a beszélgetés lényegét is összefoglaltuk.

NagyLori-CR-4962

A sokunkat meglepő meccseredményekkel büszkélkedhető idei foci EB után a magyar nyelvű sportközvetítés témaköre igencsak aktuális. Biztos vagyok benne, hogy családom férfi tagjain kívül még sok Magyarország határain túli fociszerető követte volna saját TV képernyőjén a magyar meccseket, és nemcsak.

Ugyanígy a felszólalók, Vaszily Miklós, MTVA operatív vezérigazgató helyettes, Vas Imre, MTVA üzemeltetési igazgató és Schneider Henrik, Antenna Hungária műsorterjesztési és média igazgató is a magyar sportcsatornák felöl ragadták meg a kérdést. Köztudottan jogtulajdonosi problémák, üzleti érdekek világa a média, emiatt hosszabb időt futnak át a szomszédos országok műsorszolgáltatóival való megállapodások is. De ezek a tárgyalások folyamatosan zajlanak, és előremutató eredményeket mutatnak. A 2018-2024 közti olimpiai események tekintetében legalábbis mindenképp, hiszen a 2018-as téli, a 2020-as nyári, a 2022-es téli és a 2024-es nyári olimpiát az MTVA Magyarország valamennyi szomszédos országában sugározhatja majd. Ez pedig egy nagy áttörést jelenthet a soron következő tárgyalások esetén.

Geréb Orsi, Tusványos Press