CodraBotond_DSC_3319

Még ha csak egy ínycsiklandozó egyszeri főzés alkalmával is. De nagyon értékeltük!

A Főnix konyhás stábot az Erdélyi Magyar Televízió műsorából és a csapat online közösségi oldaláról ismerhetjük. Az ínycsiklandozó illat ösvényén haladva mi is megnéztük a főszakács, Balázs Hunor gasztrokülönlegességét. És akkor most menünevének ismertetésével ki is merítjük cikkünk karakterszámát, íme:

Aszalt szilvával töltött csirkemell érmék császárszalonnába göngyölve és nyársra tűzve, friss salátával, balzsamecetes vinegrettel és mézes-mazsolás rizzsel.

Hát igen, mi is nagyot nyeltünk, és seperc alatt odaadtuk volna a hátralevő összes ebédjegyünkek csak ezért az ízélményért! (Elnézést, kedves Csűr sátori szakácsok, nagyon finoman főztök, csupán urizál a sajtó!)

Ottlétünkkor a hangulat természetesen Főnix konyhás, pörgő és interaktív volt, a közönség bevonásáról pedig a műsorvezető tökéletesen gondoskodott. Amíg az étel készült, addig megtudhattuk, kinek mi a fesztivál-menüje, hogy a lányok mennyire tudnak és szeretnek főzni, hát a fiúk?, hogy honnan érdemes beszereznünk minőségi hozzávalókat, hogy miért fontos a kistermelőket fenntartó mozgalmak támogatása stb.

Igazán laza kis program, ahol az íz és látvány összhangja minden gourmet és nem gourmet fesztiválozót magával ragadott. Gratulálunk a kisorsolt nyertesnek, aki elfogyaszthatta Hunor remekművét!

Geréb Orsi, Tusványos Press