A jubiláló Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor életét idén éppen 10. alkalommal gazdagítják a Magyar Teátrumi Társaság színházi sátrának programjai.

A Magyar Teátrumi Társaság 2008-as megalakulása óta minden rendelkezésre álló eszközzel segíti, hogy a magyar kultúra és a magyar nyelvű színjátszás eljusson mindenhova, ahol szívesen fogadják. Abban hiszünk, hogy a magyar kultúra képviselői és teljesítményei képesek leginkább átívelni a határokat, és fontos a számunkra, hogy a nem anyaországban élők fesztiválokon is találkozzanak magyar kulturális produkciókkal.

Jubileumi évünkre a korábbiakhoz méltó, színes programkínálattal készülünk. A délelőtti gyermekprogramok sorában látható lesz a Csacsifogat, a Ládikó és a Háry János csodálatos története című előadás, a délutáni szakmai beszélgetések után pedig esténként többek között a Veszprémi Petőfi Színház, a Magyar Cirkusz és Varieté és a Magyar Állami Operaház is bemutatja egy-egy előadását nálunk. Tagszínházaink mellett több határon túli vendég is érkezik hozzánk: így a Halvirág Bábszínház művészei és a Zentai Magyar Kamaraszínház Ádám és Éva naplója című, nagy sikerű előadása. Ahogy a közönség az előző években már megszokhatta, idén is a Magyar Teátrum sátorban találnak otthonra a tusványosi nagyszínpadon fellépő zenekarok közönségtalálkozói is.

A Magyar Teátrum Sátor, a színház világa mindenkit nyitott kapukkal vár!