A Partiumi Keresztény Egyetem, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Szent István Egyetem és az Óbudai Egyetem közös sátra 2 egymás melletti helyszínen.

  pke Partiumi Keresztény Egyetem

A Partiumi Keresztény Egyetem az erdélyi magyar nyelvű felsőoktatás évszázados hagyományainak folytatója, a romániai magyarságnak az 1989-es változások után létrehozott első önálló, akkreditált egyeteme. A Partiumi Keresztény Egyetem Chartája a tudatosan vállalt keresztény értékrendben és magyar szellemiségben, valamint a magyar felsőfokú oktatás évszázados hagyományaiban jelöli meg azt az alapot, amelyre felépíthető egy, a XXI. század követelményeinek megfelelő, modern és versenyképes egyetem. A Partiumi Keresztény Egyetem intézményi akkreditációját a román parlament két háza által megszavazott, 2008. október 21-én kiadott 196-os számú törvény szentesítette.

 

sapiSapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése. Küldetése a versenyképes, minőségi oktatás és kutatás biztosítása, az erdélyi magyar oktatás hagyományainak folytatása. A 2001-ben indított oktatás jelenleg 3 helyszínen, 4 karral, közel 2000 hallgatóval folyik.

 

 

bbteBabeş-Bolyai Tudományegyetem

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező állami felsőoktatási intézmény, amely egyéni küldetése alapján arra hivatott, hogy lokális, regionális, nemzeti és nemzetközi viszonylatban a kulturális sajátosságok fenntartását, a kultúra dinamikáját biztosítsa.

 

 

 

Eötvös Loránd Tudományegyetem

A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Magyarország legrégebbi folyamatosan működő, egyúttal az egyik legnagyobb egyeteme. 1635-ben Pesti Egyetem néven alapították, mára nyolc karból áll, közel 25.000 hallgatója van.

eotvow

 

 

 

Szent István Egyetem

A Szent István Egyetem (SZIE) a felsőoktatási intézmények integrációs programjának részeként a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, az Állatorvos-tudományi Egyetem, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, a Jászberényi Tanítóképző Főiskola, valamint az Ybl Miklós Műszaki Főiskola szervezeti integrációjával 2000. január 1-jén jött létre. Jelenleg a Szent István Egyetem hét kampuszon, hét karral várja leendő hazai és nemzetközi hallgatóit egyaránt.

 

Óbudai Egyetem

Az Óbudai Egyetem a felsőoktatási piac aktív szereplőjeként minőségi és versenyképes szolgáltatást nyújt, emberközpontú, egész életen át történő kötődést és tanulást biztosít a műszaki, az informatikai, a természettudományi, a gazdaságtudományok, és a pedagógusképzés területen. Programjában felsőoktatási szakképzés, alap-, mester és doktori képzés, valamint ezek mellett szakirányú továbbképzés szerepel nappali, esti és levelező tagozaton, továbbá távoktatási formában.