Első ránézésre komolynak tűntek, aztán, ahogy telt az idő, feloldódtak a Magna Cum Laude tagjai a pénteki közönségtalálkozón. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy este már alig lehetett megmozdulni, jókora tömeg gyűlt össze a 28. Tusványoson.

A beszélgetés során a tagok megosztottak olyan kulisszatitkokat is, amikből megtudtuk, hogy például a Pálinka dal megrendelésre íródott, vagy hogy amikor elkezdték a zenekarosdit, akkor olyan kicsi volt a próbatermük, hogy egymás háta mögé álltak, hogy elférjenek. Ennyi év után sem a sikerért és elismerésért játszanak, hanem örömből. Elmondták, hogy a közös munkába mindenki egyenlően teszi bele a részét, náluk demokrácia van.

A dalírás kapcsán a frontember, Mező Misi elmondta, hogy általában egy lemeznél lehet érezni, hogy melyik dal lesz sláger, ők például így voltak a Vidéki sanzonnal. Ezekkel a számokkal pedig megörvendeztették a tusványosozókat is, így az este bővelkedett mindenféle meglepetésben. A MITugrászok például a Margaret Island koncertjére egy óriási papírhajóval készültek, most pedig színes szalagokat kapott mindenki, a frontembert is beleértve. A kreatívkodást pedig a Színezd újra című dallal koronázták meg. A legnagyobb élmény pedig mindenképpen az volt, hogy a tusványosozók tanúi lehettek egy lánykérésnek. Ezúton is gratulálunk, ismeretlen párocska! (Jelöljétek be magatokat a fotókon!)

Tompa Réka