MIT ugrászok nélkül Tusványos sem lenne az igazi! Kik ők és miért nélkülözhetetlen a jelenlétük? Ez a kis csapat felelős a kemping vidám és játékos hangulatáért, ők azok akik mindig egy kicsit bohókásabbá varázsolják a tábori napokat. A Magyar Ifjúsági Tanács, ismertebb nevén a MIT három tagszervezetének, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egyletnek (ODFIE), az Ifjúsági Keresztény Egyesületnek (IKE) és az Udvarhelyi Fiatal Fórumnak (UFF) fáradhatatlan és fürgén sürgő-forgó tagjai alkotják a MITugrászok mókás társaságát.


Olykor csillagszórót osztogatva, máskor pedig színes füstöt eregetve teremtik meg a résztvevők koncertélményeinek legemlékezetesebb pillanatait. Akik még nem tudták, azoknak eláruljuk, hogy sokak kedvence: az ölelésért cserébe ajándékokat osztogató “maci” ötlete is ezeknek a fiataloknak a fejéből pattant ki. A fesztiválozók mellett a szervezők is részesülhetnek a MITugrászok tüneményességéből, hiszen a munkában kissé elfáradt, relaxálni vágyó személyek a Chill Zone területén megpihenve, még egy-egy frissítő fagylalthoz is hozzájuthatnak.


A MITugrászok kis közössége már 2014 óta a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor szerves részét képezi, és reményeink szerint ez örökre így is marad. Fantáziadús tervekkel érkeztek a 2022-es Tusványosra is, az ők piros, fehér pöttyös zászlóikat fogjuk együtt lengetni Nagy Feró és a Beatrice fellépésén, de ne lepődjünk meg, amikor a Margaret Island dalszövegeit dúdolva egyszer csak szappanbuborékok kavalkádjában találjuk magunkat.


Megannyi interaktív tevékenységre számíthatnak még a tusványosozók, de ez egyelőre maradjon meglepetés. Jó hangulatért, vicces és interaktív tevékenységekért pedig keressétek a zöld pólós MITugrászokat!

Velencei Éva