A többek közt EVS önkéntesekből verbuválódott EFES sátor kisműhelye lexikális tudást bővítő és kreatív gyakorlatokkal vár mindannyiunkat a héten. Ottjártunkkor rögtön bele is vetettük magunkat a játék izgalmába. A számunkra csak érzékek asztalaként nevezett sarokban fűszereket szagoltunk, kóstoltunk és felismertünk. Ugyanilyen gyermeki izgalommal próbáltuk ki, hogy milyen bekötött szemmel, zsákból kihúzva és tapintva kitalálni egy-egy tárgyat, apró játékot, és annak párját is fellelni egy másik zsákban. Garantáljuk, hogy ezt az alapérzékek megvonására épülő játékot hozzánk hasonlóan kicsik-nagyok élvezni fogják!CodraBotond_DSC_1550

A környezettudatosság jegyében sörösdobozból, kartonpapírból stílusos Tusványos macit kreáltunk, miközben az EVS lányok elárulták, hogy további színes foglalkozásokat tartogatnak a hétre. Az újrahasznosított kézműves sarok mellett szókeresővel, keresztrejtvénnyel és kvízjátékkal is készültek.

Az önkéntességgel párhuzamosan Erasmus programokkal is megismerkedhettünk Nagy Attila programszervező előadását hallgatva, melynek gyakorlati részeként csütörtök-pénteken úgynevezett sztorikockákkal fogunk még többet megtudni a programlehetőségekről. A sztorikockák egy-egy szituációt jelölnek, melyeket az érdeklődők fogalmaznak meg, így konkrétabban is választ kaphatnak az őket érintő Erasmusszal kapcsolatos kérdéseikre.

Lexikális tudásbővítésre itt is találunk játékokat. Mi az országzászló kártyákra lettünk figyelmesek, melyekről EU-s tagállamokat kell kitalálni úgy, hogy az adott ország zászlaján kívül csupán pár alapvető infó (lakosság, csatlakozási év) áll rendelkezésünkre.

Mindenképp egy izgalmas, mozgalmas sátorban jártunk, ahol érdemes egy kis játékos időt tölteni.

Geréb Orsi, Tusványos Press