Tusványos a béke szigete. Ezen a fesztiválon megtalálhatod azt, amit, vagy akit keresel. Ha a politikai kérdéseidre keresel válaszokat, akkor hamar találsz olyan előadást, ahol éppen azt fogalmazza meg valaki, amire már régóta kíváncsi vagy. Ha a vallásos meggyőződéseid kétségei között forgolódsz, találkozhatsz hitelesen magukról, hitükről, emberségükről valló lelkészekkel, akikkel akár egy sör mellett vitathatod meg a vallásos elveid mélységeit és magasságait. Ha az irodalom kategóriájában keresel változatokat egy témára, találsz olyan beszélgetést, ahol megsejted, nemcsak a kötelezőkről szól az irodalom világa. Ha a kultúra iránt érdeklődsz, akkor tuti találsz kedvedre valót, ami teljesen más, mint amit a hétköznapokban megszoktál. Ha sportolsz vagy csak érdeklődsz a sport iránt, akkor ne hagyd ki a lehetőséget, hogy motivációt szerezz a folytatáshoz vagy elinduláshoz. Ez a Tusványos ereje.

 

Tusványos a béke és harmónia az igényeink között. Az állandó a változatosságban. A hely, ahol megtalálhatod a kedvedre valót. Itt megbékül, egymás mellett él a népzene a modernnel, a rock a hegedűszóval és a vonat kürtjével, de még a RoAlert figyelmeztetésével is. Ez a Tusványos hangja. 

Tusványos a kultúrák találkozásának helyszíne. A hely, ahol bárki légy és bárhány kilométerről is utaztál ide, otthonra találsz. Ezen a fesztiválon a kultúrák nem csak az előadások kereszttüzében találkoznak, hanem azok kavalkádja a koncertező, előadásra járó, játszó, egyszerűen csak szórakozók társaságában is fellelhető, ide ugyanis a világ minden pontjáról érkeznek a résztvevők. A határok elmosódnak ezen a helyen, a távolságot a fesztiválozók tömege legyőzi egymás között. Ez Tusványos arca. 

Tusványos arca a te arcod is. Tusványos hangja a te hangod is. Tusványos ereje a te erődtől is válik teljessé. Fedezd fel a világát, ismerd meg, szeresd meg, tedd hangossá, mert a történelme a te történelmed is. Írd bele magad!

Magyari Zita Emese