Hatalmas volt az érdeklődés csütörtökön a Buzánszky Jenő Sportterasz előadásain, ahol a jelenlegi magyar sporttörténet tehetséges, emblematikus alakjával beszélgetett Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője két, egymást követő előadáson.

Elsőként Gera Zoltán, az U21-es labdarúgó válogatott szövetségi edzőjével idézték fel pályafutása kezdetét, amikor Pécsről a Ferencvároshoz (Fradihoz) igazolt. Elmondása szerint hálás dolog Fradi játékosnak lenni, azonban ez a kiváltság hatalmas kontrollt is feltételez. Mindez a szurkolóktól jön, hiszen nagy és komoly az elvárás részükről. „Egy nagyon nagy klubban játszani, felelősséggel jár.”

Karrierjében új fordulatot hozott az Angliába való igazolása, ahol jelentősebb figyelmet kapott a pályafutása. Számos további siker után visszatért Magyarországra, és jelenleg az U21-es edzőjeként folytatja karrierjét, amelyről a következőképpen nyilatkozott: „Nagy kihívás, mert nem szeretem a középszerűséget, mindig arra törekedtem, hogy a legjobb legyek. Nagyon sikeréhes vagyok edzőként is. A legfontosabb, hogy tereljük a játékosokat, felkészítsük őket, és legyen utánpótlása a magyar válogatottnak.”

A magyar válogatott utóbbi időben elért eredményei kapcsán kifejezte elismerését Marco Rossiról, aki a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként hosszú, évek óta nem látott sikerre vitte a válogatott csapatát. Gera és Rossi jó kapcsolatot ápolnak, amelynek kapcsán Gera elismerését fejezte ki: „Nagyon jó látni, amit a válogatott nyújt. Marco Rossi munkája elképesztő. Közel voltam hozzá, most is közel vagyunk egymáshoz. Nagyon jól kezeli a különböző helyzeteket, így mindig meg tud újulni.”

A továbbiakban Szöllősi György újságíró a magyar labdarúgó-válogatott jövőjéről,  magával a válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival folytatta a beszélgetést. 

A szeretet-cunami, amelyet megérkezése alkalmával tapasztalt, munkássága kapcsán végigkíséri. Rossi életében a foci, és kiemelten a magyar foci szeretete nagypapájához köthető, aki hatalmas rajongója volt a magyar focinak. Meglátása szerint a futball-lázat Magyarországon újra a Labdarúgó-Európa-bajnokságon való részvétel hozta meg. Komoly elhatározással, valós eredményeket szeretne elérni a válogatottal, hogy a magyar focit egészen új szintre emelje. „Sokkal tartozom Magyarországnak, a magyar embereknek és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek.” 

Koncz Beáta