Vagy inkább melyik az a 3 fő jellemző, amit egy üres papírra írnál a magyar fővárosról? Ezzel a játékkal indítottak a Budapest brand előadás magyarországi szakértői, kik papírján a kreatív, romkocsma, megújuló, fiatalos, inspiratív, olimpia stb. szavak is szerepeltek.

 

CodraBotond_DSC_2150De Budapest azon túl, hogy a helyieknek, ott élőknek fontos márka, a világ számára is az kell hogy legyen. Azzá kell tenni. Ez a valódi brandépítés, valami konkrét, valami tárgyiasult, valami nagy és megkülönböztető élmény. A Budapest-élmény, a romkocsmák, fürdők, borok és kézműves sörök, a Balaton, a halászlé és a Túró Rudi élménye.

És itt vannak a Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok! Hiszen 2024-ben a világ több milliárd embere követheti a vízilabda EB-t itt, és ez egy hatalmas üzenet Budapestről, Magyarországról.

És mi a végkövetkeztetés? Hogy Budapestben az a plusz, hogy nem találta még meg a helyét, hogy sok kis brandből építkezik, hogy figyeli azokat, akik ezt másként, jól és eredményesen csinálják. Megérti, hogy miért működhet egyik vagy másik trend, és azt saját vonatkozásában is elemzi. Mi szurkolunk, hogy az olimpia elhozzon egy sikeres, a világon is ismerősen csengő márkapozicionálást Budapestnek!

Geréb Orsi, Tusványos Press