A Skorpió közönségtalálkozója után a generáció egyből lecserélődött, a Teátrum sátrat megtöltötték a fiatalabbak, hogy a Kowalsky meg a Vegával dumáljanak egy jót a koncert előtt.

Bevezetőként megtudtuk, hogy a zenekar Kowa imidzsére, szellemiségére épül, ezt teljes mértékben rábízzák, szóval mondhatjuk, hogy ő egy igazi frontember típus. Azzal kapcsolatban, hogy mikét indult a tagok pályafutása, mikor találkoztak először a zenével, szinte egyöntetűen a Guns ‘N’ Roses-t emelte ki mindenki, meg a banda tagjai nagyrészt zenész családból származnak. Az is elhangzott, hogy egylemezes formációnak indultak, aztán jöttek pozitív visszajelzések, és benne maradtak a körforgásban. A nevükből a Vega szót az akkori gitáros adta, a Kowalsky meg a frontembert takarja.

Felvetődött a kérdés, hogy ők hogyan élik meg a sikereiket, mire Kowa kifejtette, hogy manapság minden sikerorientált, kudarcként kell megélni azt, ha valami nem sikerül jól. Elmondása szerint ha az elismerésért és csillogásért kezdtek volna el zenélni 30 évvel ezelőtt, akkor nem ment volna a dolog. A dalszövegek és a számaik kapcsán egy igen érdekes perspektívát mutattak meg: ők a szövegeiket saját maguknak írják, emlékeztetésképpen; arról írnak, ami nekik fontos, de nem akarnak beszólogatni, meg megmondani a tutit mindenkinek. Persze, megérint, megtalál, de nincsenek benne magasröptű, művészi megfogalmazások és messze nyúló, mögöttes tartalmak. Ennek kapcsán azt is megemlítették, hogy még nem tudtak olyan videoklipet csinálni, ami audio-vizuálisan alátámaszthaná a szövegeiket, de ez persze nem a stábok hibája, akikkel eddig együtt dolgoztak, egyszerűen erre még nem nyílt alkalom.

Az Erdélyben fellépéssel kapcsolatban a frontember elmondta, hogy Nagyváradtól nem messze nőtt fel, de a szülei sosem hozták el ide, ezért mindig különleges élmény nálunk játszani.

Tompa Réka