Ötödik alkalommal került sor a Tusványosi Fináléra, amelyen a legjobb erdélyi és magyarországi egyetemi focicsapatok mérettettek meg, a tusványosi diáktábor keretén belül. A bajnokságot a csíkszeredai Young Boys csapata nyerte meg.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott rendezvényre a budapesti ELTE-BEAC mellett a szintén budapesti NKE tette tiszteletét a további négy erdélyi csapat mellett (marosvásárhelyi MOGYE-Santos és Schörlock, Kolozsvári Góbék, csíkszeredai Young Boys). Kiélezett csoportmérkőzések után a címvédő Kolozsvári Góbék végül kisdöntőt játszhatott, ahol 6-0 arányban múlták felül a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapatát. A döntő egy magas színvonalú taktikai csatát hozott, melynek végén 1-0 arányban nyertek a csíkiak a marosvásárhelyi mogyesok ellenében.

A programot a Parlament SE ( az országgyűlés csapata) Székely SIC (erdélyi közéleti személyiségek) elleni párharca színesítette, ahol a magyarországiaknak sikerült 3-1 arányban diadalmaskodniuk.

A díjakat ifjabb Buzánszky Jenő, a legendás Buzánszky Jenő fia adta át Kontrát Károly parlamenti államtitkárral.

A már hagyománnyá váló karitatív akciójában a Tusványosi Finálé szervezői értékes sportfelszereléseket és futballabdákat juttatnak el székelyföldi falvak iskoláihoz. A Parlament SE több focilabdát és sportmezt adományozva támogatta a nemes projektet.

  1. Young Boys (Csíkszereda)
  2. MOGYE-Santos (Marosvásárhely)
  3. Kolozsvári Góbék
  4. NKE (Budapest)
  5. Schörlock (Marosvásárhely)
  6. ELTE-BEAC (Budapest)