Nem csak a húszéveseké a világ. Tusványoson meg végképp nem. Babáktól egészen idős korig, itt mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb helyet. A kicsiknek ajánlanánk is egyből valami igazán mesés-csodás programot. Ugye ismerős Macskacicó, Ravasz Róka vagy éppen Ordas Farkas?  Velük is lehet találkozni a Magyar Teátrum Sátorban.

NagyLori-CR-3867

Tegnap a legkisebb Királyfinak szurkolhattak a csöppségek és a velük érkező nagyobbacskák, ma 10.30-tól Rókával és Farkassal barátkozhatnak a kiváncsiskodók. Itt azonban nem áll meg a bál, a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház előadása után a mesejátékokban szereplő bábokat készíthetik el az ügyeskedők. Így aztán otthon akármikor újra feleleveníthető lehet a játék. Ha pedig a királyfik, királylányok és ravasz rókák országa mégsem olyan érdekfeszítő, pénteken, ugyancsak fél tizenegytől lovagi tornát tartanak a Magyar Teátrum Sátorban. Még az is lehet, hogy igazi kard és pajzs is készül az interaktív drámafoglalkozással egybekötött kézműves foglalkozás során. Akiknek még egy kicsit magas a barkácsoló asztal, azokat pihe-puha, ezer színű, csilingelő játékok várják a babajátszóban minden délelőtt 10-től 13 óráig.

Megsúgjuk, annak is felüdülés lehet a Magyar Teátrum Sátor gyerekprogramja, akinek egy végigbulizott éjszaka után nehezen indul a reggel, hiszen itt minden varázslat, jóság és csoda. Ha pedig már feltöltődtünk gyerekzsivajtól, jöhetnek sorra a sátor felnőtt programjai.

Kristály Bea, Tusványos Press