Egyre több olyan fesztiválozó van, aki aktívan szeretné tölteni fesztiválhetét. S bár a hajnalig tartó bulik után sokan elképednek azon, ha valaki másnap délelőtt 10 órakor Nana Pilatesre adja fejét, higgyétek el, vannak, akiket ez jobban feldob, mint a reggeli kávé!

Az idén hét éves Csíki Anyák-KCSSZ sátor maga a nyugalom szigete, ahová sokan besétálnak, ha lazításra, pihenésre vágynak. Reggeli tornánk után Tiboldi Bea egyesületi elnök is megerősítette ezt a jó érzésünket.

Szerinte egy színekkel, szagokkal, zenével, nyüzsgéssel átitatott ingergazdag környezetben, Tusványoson szükség van egy ilyen elvonulós szigetre, mint amilyen az övék. A tábor legcsaládiasabb sátrába évek óta visszatérnek szülők és gyerekek, hogy kreatív foglalkozásokon (nemezelés, bőrkulcstartó készítés, arcfestés stb.) és a családra fókuszáló előadásokon vegyenek részt.

S hogy egy kis programajánlóval is szolgáljunk, pénteken délelőtt 9 órától sajtótájékoztatóval egybekötött mobil játszótér-átadás lesz Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárának részvételével. A sajtótájékoztató témája a Köldökzsinór program lesz. 16 órától a családok jövőjéről, a jövő családjairól tudhatunk meg többet, míg 17 órától egy rendkívül hasznos orvosi előadást hallgathatunk meg a visszatérő hörgő problémákról, gyermekallergiákról.

Hasonlóképpen a szombat is tele lesz mentálhigiénés, pszichológiai és coaching előadásokkal, és könyvvásárlásra is lehetőség nyílik.

Látogassunk el hát a Csiki Anyák sátorba, egy olyan helyre, ahol mindenki szabad, ahol, ha szeretnénk, jót mozoghatunk, ha úgy tartja kedvünk, egy nagyot sziesztázhatunk, vagy érdekfeszítő mini előadásokat hallgathatunk.

Tartsd frissen tested és szellemed, találkozzunk pénteken és szombaton délelőtt 10 órától egy jó kis Pilates edzésen, vagy egy családias hangulatú előadáson.

Geréb Orsoly