Miért vonatozott a koncertező tömeg a Vad Fruttik koncert után és Quimby koncert előtt? Mit keresett tegnapelőtt egy tapsoló medve a színpadon? Hogyan került egy csacsi a Szabadegyetemre? Kinek köszönhetjük a délelőtt 11 órai ingyen kávét?

Mitugrásy

A Mitugrászok idén is akcióba lendültek és az előző kérdésekre mind-mind náluk kereshető a válasz. A fáradhatatlan Mitugrászok a MIT színeiben három éve szerveznek happening jellegű akciókat, amelyekkel segítenek a hangulat színesítésén. A tevékenységek a kérdéssorozatba foglaltakkal nem merült ki, hiszen matricáztak, székelykapus fotófallal örökítettek meg felejthetetlen embereket és pillanatokat, vízifocit és vízibowlingozást is szerveztek.

A jó hangulaton túl becsempésztek egy kis lazító masszázst is a szervezőirodába. Kifejezetten örültünk, hogy figyelmességük a szervezői fáradtságra is kiterjedt. Utolsó napra már a résztvevők is megtanulták a Mitugrász himnuszt, amitől oly sokszor volt hangos a tábor.

Az idei év egyik leglátványosabb történése is az ő érdemük: háromezer csillagszóró tette fényesebbé az esténket a Quimby Lámpát, ha gyújtok című dala alatt. Gyönyörű és egyedi látvány volt a  közönség soraiból,  de a színpadról figyelve, a fotósok lencséjén keresztül és a drón madártávlatából is. Akárcsak a vonatozás a nagyszínpad előtt kígyózó embertömegből.

Szóval Mitugrászok, köszönjük az élményeket, a derűs pillanatokat, a kávét, a masszázst, a babzsákon a lazulós pillanatokat. Ugorjatok be jövőre is!

Szabó Adél, Tusványos Press