Intenzív támadást készülnek indítani a rekeszizmok ellen egy izraeli és egy ukrán cirkuszi iskola diákjai közös pantomim-bohóc előadásukkal a tusványosi fesztiválon július 19-én, szerdán este 18.30-tól a Magyar Teátrumi Társaság színházi gömbsátrában.

Az ukrán formáció, a PlanSHET idén márciusban alakult, hat, húszas évei legelején járó lány alkotja, akik mindannyian harmadéves hallgatók a kievi cirkuszi és varieté akadémián. Kreativitás, női báj, érzékenység valamint lebilincselő stílus jellemzik a szavak nélkül, vizuális humorra épülő játékukat. Anna Shpachenko, Viktoria Bidna, Yevheniia Podlypenko, Liudmyla Kryvoruchko, Daria Liubchenko valamint Elvira Dolhopolova mind készen állnak a közönség megnevettetésére.

A Goodman Clowns formáció Izraelből érkezik, a Be’er Sheva városában működő művészeti iskola diákjaiból állt össze a kis társulat. Az oktatási intézményben a hallgatók a legszélesebb körű képzésben részesülnek, hogy később a szórakoztatóipar bármelyik szegletében – leggyakrabban színházakban és cirkuszokban – érvényesülni tudjanak. Az egy hölgyből és három fiúból álló formáció tagjai: Eden Amor, Jakob Soldatov, Naor Adir és Itay Itamar.

A két külföldi művészeti iskolás csapat közvetlenül az erdélyi fesztivál után egy hétig Magyarországon, Szarvason dolgozik majd együtt a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium szeptemberben induló clown-bohóc szakára jelentkező magyar diákokkal. A közönség pedig a felhőtlen szórakozás közben rájöhet, hogy a humor bizony nem ismer országhatárokat.