Mától benépesednek a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor változatos előadásainak és kerekasztal-beszélgetéseinek helyszínéül szolgáló sátrak. A visszatérő tusványosozóknak már nem kell bemutatni a tábor olyan alappilléreit képező helyszíneket, mint például a MIT sátor vagy éppen a hajógyárkoncerteknek, könyvbemutatóknak és irodalmi kalandozásoknak otthont adó, Magyar Kultúra sátor. A Petőfi Színpad közönségének soraiban, ebben az évben is együtt tombolhatunk kedvenceink dalait énekelve. 

Rendszeres tusványosozók és azok is, akik először járnak a kempingben, vessenek egy pillantást sátraink változatos programkínálataira! Ha a szórakozás mellett új ismeretekkel is szeretnél gazdagodni, érdekelnek mint a hazai, mint a külgazdasági és külpolitikai történések, a Lőrincz Csaba sátorban a helyed. A népi kultúra, a kézműves foglalkozások, a népzene és néptánc, valamint a mesék varázslatos világának kedvelői pedig a Kriza János nevét viselő sátrat keressék! A sport rajongói idén sem fognak unatkozni, hiszen a Buzánszky Jenő Sportteraszon az ökölvívástól a vizes világbajnokságon át, egészen a birkozásig rengeteg izgalmas témával, előadással és meghívottal készült a szervezőcsapat. De lesz itt szó még fociról, kézilabdáról, jégkorongról és sakkról is. A Magyar Teátrum Színházi sátor most is számít a színház szerelmeseinek jelenlétére, emellett kedvenc együtteseitekkel is leginkább itt találkozhattok majd. A közönségtalálkozókon, a színvonalas előadásokon túl filmvetítésekre és szakmai beszélgetésekre is számíthatnak még a színházi sátor látogatói. 

Mindazokat, akik bármikor benne vannak egy kis kocsmakvízben vagy az építő vita területén szeretnék kipróbálni magukat, a Három Szerb Kávéház várja interaktív tevékenységeivel. Természetesen a legkisebbekről sem szabad megfeledkezni, hiszen fontos hogy számukra is hatalmas élmény legyen Tusványos! Szülők és gyerekeik jó hangulatáról a Csíki anyák természetesen most is gondoskodni fognak. Ha pedig a sok nyüzsgés közepette úgy érzed, jól esne egy kicsit elcsendesedni az 1568 nevet viselő sátorban biztosan neked is sok lélekemelő pillanatban lehet részed. 

Böngészd a kemping területén elhelyezett, valamint az alkalmazásunkban  megnyitható térképeket és kutasd fel a Tusványost! Neked melyik sátor lesz a favorit?

Velencei Éva