Tusványos a találkozások helye, a számadás és a tervezések helyszíne, a barátságok alakulásának fontos pontja. A székelyföldi megyei önkormányzatok és gazdaszervezetek együttműködése kiváló, és ezt a pozitív mintát és hangulatot szeretnénk kivetíteni az egész Kárpát-medencére. Tusványos keretében közösen működtetjük a Székelyföldi Agro-Kultúra sátort, amely találkozási helyként szolgál, és amely révén a három székelyföldi megye, Hargita, Kovászna, Maros bemutatja értékeit. A rendezvény ideje alatt több értékes termelőt kívánunk bemutatni, kiemelten említjük a Csomortáni Szövetkezetet, akik épp egy éve avatták a gazdatulajdonba lévő vágópontjukat. Érdekes továbbá a több mint száz székely termék védjegyet viselő termelő termékeinek megjelenítése. A Székelyföldi Falugazdász-hálózat létrehozása és működtetése az elmúlt év egyik konkrét eredménye a magyar-magyar és a székelyföldi kapcsolatoknak. A falugazdászok nemcsak a vidékfejlesztésben vesznek részt Székelyföldön, a tusványosi táborban létrehozott Székelyföldi Agro-Kutúra sátor szervezésében is ott vannak.

A Székely termék védjegy az elmúlt évek egyik legsikeresebb megvalósítása, hisz nagyon sok család megélhetését biztosítják az emblémával ellátott készítmények. Mi ezekre büszkék vagyunk, ezért a fesztivál három napján többfajta élelmiszert tekinthetnek meg, illetve kóstolhatnak a látogatók, de lesz sajtkészítés és látványpékség is, sőt a mézeskalács díszítést is kipróbálhatják az érdeklődők.
A Gyimesek vidéke Székelyföld egy különleges kultúrájával rendelkező térsége, így a szerdai napon próbálunk egy kis ízelítőt adni az ő világukból: gyimesi népzenére főzünk, majd kóstoltatunk igazi gyimesi túrós puliszkát.

Gasztronómiánk mellett hagyományainkra és népi mesterségeinkre is méltán vagyunk büszkék, ezért a Mesterségem címere címmel szervezünk kiállítást, könyvbemutatót és filmvetítést.
Aki nem csak szórakozni jön a táborba, az akár munkát is találhat a nyári időszakra sátrunknál, hisz velünk lesznek a diákmunka.ro program vezetői. Érdekes programokkal, játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket a Visit Covasna, a Visit Mures és a Visit Harghita működtetői is.

A hét folyamán több programon részt vesznek Hargita, Kovászna és Maros megye elnökei, így bárki bármilyen témában kérdezheti őket egy kávé, de akár egy pohár pálinka mellett is, legyen szó szakmai vagy akár személyes problémáról. Mindemellett több zenei programmal is készülünk.