A One More Minute zenekar 2015 tavaszán alakult trióként, kisebb lokálok, kulturális események, valamint magán jellegű partyk közönségének a szórakoztatása volt az induláskor a cél. 2016-ban 5 tagúra bővül a zenekar, és belekóstolnak a jazz világába is, de nem elhanyagolva a saját irányvonalat. Ennek kapcsán több együttműködés valósult meg neves zenészekkel: workshopok Petra Acker – el és Tóth Viktor – al, koncertek Petra Acker – el, a Petra Acker Band-el, A.G.

Weinberger –el, közös turné Tóth Viktor – al és Petra Acker – el. 2017-ben folytatódik ez a trend, több fontos helyszínen való fellépéssel, így a Double Rise, Tusványos, Borszék Napok, Kolozsvári Magyar Napok, Budapesti Román Jazz Napok stb.

Az év végén tagcsere történik, új irányvonalat szab ki magának az elkövetkező időszakra a zenekar: pop es indie rock stílusban képzelik el a jövőt.

Így a repertoárba bekerülnek az új énekes és az új gitáros ízlésvilágából érkező dalok is. 2018 az összehangolódásról szól, valamint előtérbe kerülnek a saját alkotások kidolgozása, előkészítése lemezanyagnak.