Ha díjazhatnám a magyar könnyűzenei ipar képviselőit, a legzseniálisabb dalszövegek kategóriában nálam tutira a Honeybeast nyerne Bencsik-Kovács Zoltán leleményességének köszönhetően.

A kezdetben brit indie pop stílust követő zenekar 2005-ben alakult Honey Bee néven Czutor Anett énekesnővel az élen. A nagy váltás 2011-ben történt meg, amikor nem csak nevet változtattak, hanem a zenekar egy része is lecserélődött, az angol nyelvű dalokat magyarok váltották fel, a mikrofont pedig Tarján Zsófi vette kézbe. Az énekesnő deathmetal zenekarban kezdte pályafutását, sokoldalúsága pedig számos területen megmutatkozik: zongorázik, dalt ír, fest, szeret fotózni, érdekelődik a filmezés iránt és a fellépő ruháit is ő maga álmodja meg. Emellett a Bódottá című albumuk minden egyes dalához festményeket készített, amelyek a lemezborítókon kívül a koncertek látványelemeiként is szolgálnak.

Az együttes neve hallatán bizonyára mindenkinek A legnagyobb hős című szerzemény jut eszébe, amellyel A dal 2014-es szériájában tűntek fel. Legutolsó nagylemezüket, a Súlytalant, 2017-ben adták ki, ezen szerepel a Védtelen, Para, Szó leszek mellet a rádiók slágerlistáin gyakran szereplő Így játszom, amellyel a Youtube-on sikerült elérniük a 6,4 milliós nézettséget.

Egy biztos: ők lesznek az idei Tusványos legmézesebb fellépői.
Kismihály Bogi