Tusványos 30, Szabó Balázs Bandája 10. Mindenki jubilál, úgyhogy ezt rendesen meg kell ünnepelni! Ha már itt tartunk, akkor illik nosztalgiázni is, nem?

Engedjétek meg nekünk, hogy a jubileumok kapcsán kissé elérzékenyüljünk, és megosszunk egy részletet a két évvel ezelőtti tusványosi Szabó Balázs Bandája koncertből: „megvakítanak a színpadi fények, s aztán kirajzolódik Szabó Balázs alakja, ahogy éppen valami lélekmorzsát oszt meg a most következő dalról. Ahogyan beszél, és gesztikulál, amilyen odaadással és alázattal viszonyul mindenhez, abból kitűnik, hogy mennyire tiszta lélek.

A sorok között megcsillan egy égbe emelt borospohár, és a Hétköznapi című dalra mindenki cibálja kifelé a haverjait a sátrak alól, közelebb jönnek az emberek. Aztán kicsit megnyílik a tömeg, és egy lassúzó, mélyen egymás szemeibe néző párt látsz, ahogy a homlokukat összérintve énekelik, hogy Nem fér már semmi közénk, a kezem, s kezed közé.”

Bizony, ilyen egy Szabó Balázs Bandája koncert. Ők olyat tudnak, amit rajtuk kívül senki sem. De ehhez látni kell őket élőben. Jegyezd fel: július 25., csütörtök, este nyolc óra, nagyszínpad! Ott találkozunk!

Tompa Réka