A SELFISH MURPHY zenekart 2011-ben alapították Erdélyben (Románia). A formáció egy olyan zenei stílust választott, amely ismeretlen volt Romániában, hazájukban úttörők voltak, mivel az úgynevezett kelta / ír punk rockot választották. 2016-ban az együttes Magyarországra költözött. A dalalaik mindíg arra irányulnak, hogy átadják a kelta és ír életstílus egyedülálló érzését egy ír kocsma légkörének közvetítésével. Ezek többsége vidám és könnyen emészthető. A tracklistban megtalálhatók a hagyományos ír dalok, amelyek széles körben népszerűek az egész világon (mint például: Drunken Sailor, All For Me Grog, Liverpool, Wild Rover), de fellelhetők mai számok Celtic / Irish Punk változata is (például: Avicii – Wake Me Up / Hé testvér, U2 – vel vagy anélkül). Ezek kiegésyülnek a zenekar saját dalaival, amiket elsősorban az egyszerűség és a dinamizmus jellemez (Drinking Song, Drunken Bastards, Bad Girl).
Összegezve: vidámságság + sör = Selfish Murphy.

Koncertek Európa-szerte 17 országban (Románia, Magyarország, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Svájc, Franciaország, Belgium, Hollandia, Ausztria, Spanyolország, Anglia)
A zenekarnak eddig öt lemeze jelent meg (Cheers!, One Beer Is No Beer …..Dirty Bang, Another Fork In The Road, Broad Jump Reloaded)