Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos” – ediția XXXII., mai cunoscută sub numele de „Tusványos”, are loc la Băile Tuşnad, în campingul aflat pe malul râului Olt. Coordonatele GPS sunt: 46.149735, 25.859668

DIN DIRECȚIA BUCUREȘTI

Bukarest – Brassó [Bucureşti – Braşov] – DN1/E60, Brassó – Sepsiszentgyörgy [Braşov – Sfântu Gheorghe] – DN11, Sepsiszentgyörgy – Csíkszereda [Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc] – DN12

DIN DIRECȚIA UNGARIA

PRIMA RUTĂ:

Budapest, Berettyóújfalu, Nagyvárad [Oradea], Kolozsvár [Cluj-Napoca], Torda [Turda], Marosludas [Luduş], Marosvásárhely [Târgu Mureș], Balavásár [Bălăuşeri] – E60, Székelyudvarhely [Odorheiu Secuiesc] – Csíkszereda [Miercurea Ciuc] – DN13A, Csíkszereda [Miercurea Ciuc] – Tusnádfürdő [Băile Tuşnad] – DN12

A DOUA RUTĂ:

Budapest – Szeged – M5, Szeged – Arad – M43, A1, Szeben [Sibiu] – Brassó – E81, Vlădeni – Bod – 112C, Bod – Araci – 103, Araci – Sepsiszentgyörgy [Sfântu Gheorghe] – DN13E, Sepsiszentgyörgy [Sfântu Gheorghe] – Tusnádfürdő [Băile Tușnad] – DN12

Participanții care vor sosi la „Tusványos” cu mașinile personale pot folosi parcările din oraș. În zona taberei este interzisă intrarea cu mașinile personale, cu motociclete sau cu alte vehicule motorizate!

CU TRENUL

Băile Tușnad are o stație de cale ferată, care sosind cu trenul din Ungaria este ușor accesibilă atât ziua cât și noaptea. Pentru informații suplimentare și pentru a afla mersul trenurilor, vă rugăm să consultați site-urile www.cfr.ro sau www.mavcsoport.hu.


La „Tusványos” funcționează un sistem de acces în perimetrul taberei.

Prețuri:
Zilnic, până la ora 16:00, accesul în zona taberei este GRATUIT.

Brățările de acces achiziționate înainte de ora 16 sunt valabile și după ora 16. Cei care vor sosi la „Tusványos” după ora 16 vor trebui să achiziționeze o brățară de acces în valoare de 30 RON valabilă pentru ziua respectivă. Aveți posibilitatea de a achiziționa și o brățară de acces săptămânală pentru 120 RON.
Beneficiază de intrare gratuită, pe întreaga durată a taberei, copiii sub 12 ani și rezidenții (cu buletin de identitate) din Băile Tușnad.
După ora 16.00 brățările de acces pot fi achiziționate de la recepția taberei, respectiv de la punctele de control arondate acestora.
Plata se poate face în numerar sau în RON, din păcate nu putem accepta valută. Bancomatele sunt disponibile în oraș, astfel dvs. aveți posibilitatea de a schimba valută în lei românești.
Brățările de acces nu pot fi cumpărate în avans.

Brățări de acces:
La intrarea în „Tusványos” toți participanții trebuie să prezinte un act de identitate (buletin, carte de identitate, permis de conducere sau pașaport).

Participanții vor primi sau își vor achiziționa de la punctele de acces câte o brățară, în fiecare zi culorile acestora vor fi diferite, cu excepția brățărilor care permit accesul pe întreaga durată a evenimentului, respectiv a acelora care permit camparea în cadrul taberei.

În perimetrul taberei minorii vor trebui să poarte o brățară distinctivă de culoare roșie. Dacă există suspiciunea că o persoană este minoră, dar nu se poate legitima, atunci organizatorii îi vor pune la dispoziție o brățară de culoare roșie.

Vânzătorilor acreditați la „Tusványos” le va fi interzis să servească băuturi alcoolice și produse de tutun persoanelor care poartă brățări de culoare roșie.
Participanții vor trebui să poarte o brățară de acces pe toată durata taberei. Brățările pot fi verificate de către organizatori la intrarea în tabără și pe întregul perimetru al evenimentului.

Persoana care nu deține o brățară valabilă va fi obligată să părăsească zona taberei. Brățările deteriorate, lipite cu bandă adezivă, tăiate, rupte sau alterate în orice alt mod, respectiv care vor avea un diametru care permite manipularea lor, vor fi invalidate.

Prin purtarea brățării de acces la „Tusványos” participantul acceptă că a înțeles termenii Regulamentului Taberei și este de acord să se supună acestora pe întreaga durată a evenimentului (18-23 iulie 2023).
Regulamentul Taberei este disponibil aici.

Brățările pentru campare:
Cei care își vor achiziționa o brățară de campare pentru întreaga săptămână vor avea acces gratuit în zona taberei pe toată durata evenimentului.
În cazul în care vizitați tabăra zilnic înainte de ora 16.00, atunci aveți accesul gratuit asigurat, însă va trebui să vă achiziționați o brățară de campare. Cei care vor sosi la eveniment după ora 16 vor trebui să-și achiziționeze o brățară de acces în valoare de 30 RON valabilă pentru ziua respectivă.


O recepție este disponibilă pentru invitați și participanți, precum și pentru cei care și-au rezervat cazarea în Băile Tușnad. Brățările pot fi solicitate de la punctele de acces amplasate pe ambele laturi ale drumului spre camping. La fel ca și în anii precedenți, recepția se află la intersecția dintre drumul principal și drumul spre camping.

Recepția pentru invitați se va deschide în după-amiaza zilei de 17 iulie 2023 (luni).


Brățările pentru campare vor fi disponibile pentru achiziționare la punctul INFO din camping.

Îi așteptăm începând de marți 18 iulie 2023, de la ora 8.00 la punctul INFO din camping pe toți cei care vor dori să campeze la eveniment, ÎNAINTE de a-și monta corturile personale.

Cei care aleg camparea își vor primi brățările aferente, respectiv cardul de cort la punctul INFO.

Prețul unei brățări de campare săptămânale este de 120 RON/persoană. Prețul unei brățări de campare pentru o zi este de 30 RON/persoană.

Zilnic până la ora 16 intrarea la „Tusványos” este GRATUITĂ. Începând cu ora 16 fiecare participant va trebui să-și achiziționeze o brățară de acces valabilă pentru ziua respectivă.

Cei care își achiziționează o brățară de campare valabilă pentru întreaga săptămână, vor avea acces gratuit în zona „Tusványos” pe toată durata evenimentului, ei neavând nevoie de alte brățări de acces zilnice.

Montarea corturilor este permisă în două zone: în spațiul delimitat în acest sens, respectiv în spațiile verzi dintre căsuțele din camping. În ambele locații organizatorii vor verifica valabilitatea cardurilor de cort.

Pentru a accede în zona de campare este necesară purtarea unei brățări de campare valabile. Zona de campare este păzită de personalul de securitate.

În zona de camping sunt amplasate mai multe toalete și băi mobile pentru bărbați și femei.

Încărcarea telefoanelor și depunerea obiectelor de valoare în seifuri sunt posibile la punctul INFO.

În zona „Tusványos” este interzisă aprinderea focului de tabără.


Serviciul de pază și protecție la „Tusványos” este disponibil 24/24 pe întreaga durată a evenimentului. În caz de necesitate vă rugăm să contactați direct personalul de pază și protecție aflat de serviciu sau organizatorii.

În cazul în care întâmpinați o problemă privind securitatea personală sau aveți intenția de a anunța un eveniment care perturbă liniștea taberei, vă rugăm să vă adresați organizatorilor la punctul INFO din camping situat în incinta barului „Gyöngyvirág”.

În caz necesitate, înrăutățire a stării dvs. de sănătate, diferite simptome de boală, eventuale răni minore sau alte afecțiuni medicale, vă rugăm să vă adresați personalului specializat din cortul Crucii Roșii care va fi operațional 24 de ore din 24 în timpul taberei. De asemenea, o unitate de prim ajutor și o ambulanță vor fi în permanență la dispoziția participanților la „Tusványos”.

Reguli de siguranță pentru persoanele minore:
Pentru a achiziționa băuturi alcoolice și produse de tutun în zona „Tusványos” este necesară purtarea unei brățări de acces valide. Vânzătorii de produse alcoolice și de tutun au interdicție de a servi cu aceste produse minorii care poartă brățări distinctive de culoare roșie. Dacă v-ați născut înainte de 18 iulie 2005 inclusiv, atunci dvs. nu mai aveți nevoie de o brățară distinctivă.

Reguli de siguranță privind urșii:
Patru vânători profesioniști vor fi responsabili pentru siguranța participanților, ei se vor poziționa în apropierea pădurii, respectiv pe malul Oltului. În cazul în care vedeți un urs, vă rugăm să contactați vânătorii, personalul de pază și protecție sau organizatorii. Numărul de telefon al vânătorilor este disponibil pe website la secțiunea de contact.

Ce poate fi adus în zona taberei:
Este interzis accesul în zona „Tusványos” cu băuturi alcoolice și răcoritoare, indiferent de cantitatea acestora, apa minerală sau plată este permisă numai la jumătate de litru sau mai puțin într-un flacon de plastic deschis.

Din considerente de sănătate și igienă publică este interzis accesul în zona „Tusványos” cu produse alimentare, în acest sens sunt permise doar băuturile și alimentele achiziționate în incinta evenimentului.

Nu încercați să pătrundeți în zona „Tusványos” având asupra dvs. droguri! La intrarea în „Tusványos” toți participanții vor trebui să se supună verificării efectuate de către organizatori.

De asemenea, la intrare se vor confisca armele albe, cuțitele, diferite tacâmuri și sticlele.

Vă rugăm să aveți asupra dvs. o pelerină de ploaie în loc de umbrelă.


În zona „Tusványos” funcționează o serie de unități care pun la dispoziția dvs. o varietate de mâncăruri calde și reci, respectiv băuturi răcoritoare și alcoolice.

În Băile Tușnad există de asemenea magazine și restaurante.

Plata se poate efectua în numerar, în RON.

Este interzis accesul în zona „Tusványos” cu băuturi alcoolice și răcoritoare, indiferent de cantitatea acestora, iar apa minerală este permisă doar în flacoane de plastic de maximum jumătate de litru deschise.

Din considerente de sănătate și igienă publică este interzis accesul în zona „Tusványos” cu produse alimentare, sunt permise doar băuturile și alimentele achiziționate în incinta taberei.


În zona „Tusványos” funcționează mai multe rețele de internet wireless, inclusiv cele deschise participanților.

Vă rugăm să aveți în vedere faptul că rețelele wireless pot fi folosite concomitent de mai multe persoane, ceea ce în mod evident poate afecta viteza de transmisie a datelor.

De asemenea, vă rugăm să nu uitați faptul că puteți posta pe Twitter și Instagram și de acasă, la „Tusványos” este mult mai util să participați de ex. la programele organizate. 🙂

Încărcarea telefoanelor mobile este posibilă la stația amplasată la punctul INFO.


Orice persoană, care va intra pe teritoriul Universității de Vară și a Taberei Studențești „Bálványos”, adică la „Tusványos”, se va obliga să accepte prevederile Regulamentului Taberei și ca atare le va respecta în totalitate. Pentru a vă asigura o participare relaxată și plăcută la „Tusványos”, vă rugăm să parcurgeți cu atenție și din timp cele stipulate în Regulamentul Taberei.

La „Tusványos” oricine participă pe propria răspundere. Organizatorii vor face tot ce le stă în putere pentru a asigura evenimentului o desfășurare în perfectă siguranță, însă ei nu-și pot asuma nicio responsabilitate pentru daunele cauzate de eventualele comportamente iresponsabile ale participanților. Incitarea participanților spre o conduită inadecvată sau manifestarea unui comportament contrar Regulamentului Taberei este INTERZISĂ pentru toți.

 • La „Tusványos” accesul și participarea la evenimentele organizate sunt posibile doar prin purtarea unei brățări de acces valide și nealterate în niciun fel, eliberate de către organizatori! Intrarea la „Tusványos” este LIBERĂ zilnic până la ora 16.00, după această oră prețul brățării de o zi este de 30 RON/persoană, iar brățara care permite accesul pe întreaga săptămână poate fi achiziționată cu 120 RON/persoană. Brățara de acces primită înainte de ora 16.00 este valabilă și după ora 16.00. Pentru copiii având vârsta sub 12 ani, însoțiți de un părinte, intrarea este gratuită. Brățara de acces asigură dreptul de a participa la „Tusványos” doar dacă persoana în cauză acceptă prevederile Regulamentul Taberei, respectiv dacă admite că respectarea acestuia va fi controlată de către organizatori.

 • La „Tusványos” brățara de acces pentru o zi este valabilă începând de la ora 16.00 în ziua achiziționării sale până la ora 6.00 a dimineții zilei următoare.

 • La „Tusványos” – în schimbul unei taxe – corturile personale pot fi instalate în perimetrul taberei doar în zona desemnată și delimitată special în acest sens.

 • La „Tusványos” în perimetrul taberei doar vehiculele personalului tehnic și cei ai organizatorilor au acces nelimitat.

 • La „Tusványos” programele derulate și viața de zi cu zi a taberei vor fi înregistrate prin fotografii, respectiv materiale audio și video de către echipa media a organizatorilor. Orice participant, care va apare în aceste înregistrări, trebuie să își dea acordul înainte de a fi nominalizat în mod expres. În lipsa unei astfel de nominalizări participantul – care apare pe materialele fotografice, audio sau video – nu poate emite nicio pretenție de nicio natură față de organizatori sau față de persoana care realizează înregistrarea. Înregistrările pot fi folosite de către organizatorii taberei în diferite scopuri, printre care și cele publicitare, inclusiv în cazul în care pe aceste materiale apar persoane minore.

 • La „Tusványos” fotografierea este permisă în timpul derulării evenimentului, însă filmarea și înregistrarea audio a concertelor este permisă numai cu acordul scris al organizatorilor.

 • La „Tusványos” vor avea interdicție în privința accesului în zona taberei participanții care au asupra lor băuturi alcoolice sau răcoritoare, indiferent de cantitatea acestora. Apa minerală este permisă doar în flacoane deschise de maxim jumătate de litru. Accesul în zona taberei cu produse alimentare este de asemenea interzis din considerente de sănătate și de igienă publică. În zona taberei se pot consuma doar băuturile și alimentele achiziționate în incintă.

 • La „Tusványos” fără acordul scris al organizatorilor sunt interzise desfășurarea activităților comerciale, de propagandă sau publicitare. Sunt interzise de asemenea mitingurile de protest de orice fel, producerea poluării fonice, cerșetoria și toate activitățile care pot deranja participanții sau pot periclita desfășurarea în ordine a evenimentului.

 • La „Tusványos” organizatorii nu-și asumă responsabilitatea pentru eventualele daune produse persoanelor participante sau privind bunurile acestora.

 • La „Tusványos” este INTERZIS accesul în incinta taberei cu orice material, obiect sau dispozitiv care ar putea pune în pericol siguranța publică, siguranța fizică a altora sau care ar putea fi considerat o armă. Sunt interzise următoarele: armele albe (cuțite, pumnale, dispozitive de electroșocuri, obiecte de orice fel capabile să taie, să înjunghie sau să lovească), băuturile alcoolice, substanțele halucinogene, torțele, artificiile, petardele, explozibilii, substanțele incendiare sau fumigene de orice fel, gazele lacrimogene, substanțele iritante, toxice și paralizante, umbrelele, sticlele, cozile de drapel. În cazul depistării lor aceste obiecte vor putea fi confiscate de către organizatori sau personalul de pază și protecție.

 • La „Tusványos” sunt INTERZISE consumul și comercializarea drogurilor, al substanțelor stupefiante de orice fel! Consumul de droguri sau stupefiante va atrage după sine expulzarea imediată de la eveniment și depunerea unei plângeri la poliție.

 • La „Tusványos” comercianților de produse alcoolice și de tutun este interzis servirea minorilor cu aceste produse. Persoanelor sub 18 ani este de asemenea interzis consumul băuturilor alcoolice și fumatul.

 • La „Tusványos” minorii și cei aflați în stare de ebrietate nu vor fi serviți de către comercianți cu produse alcoolice sau de tutun. Persoanele aflate sub influența alcoolului sau care manifestă un comportament antisocial pot fi escortate în afara incintei taberei de către organizatorii evenimentului prin intervenția agenților de securitate, iar accesul lor la eveniment poate fi interzis permanent.

 • La „Tusványos” vă rugăm să acordați o atenție deosebită minorilor!

 • La „Tusványos”, în zona de camping, este interzisă aprinderea focului de tabără!

 • La „Tusványos” este interzis înotul în râul Olt!

 • La „Tusványos” pot fi aduse animalele de companie doar dacă sunt îndeplinite în mod cumulativ următoarele condiții: certificat de vaccinare valabil și dovada nu mai veche de un an a vaccinării antirabice a animalului, respectiv purtarea lesei și a botniței.

 • La „Tusványos” dacă vedeți un urs vă rugăm în mod foarte serios să nu vă apropiați de el, nu-l fotografiați și nu-l filmați!

 • La „Tusványos” – în cazul unor condiții meteorologice extreme – din motive de siguranță a participanților și de prevenire a accidentelor organizatorii pot evacua zona taberei. În acest caz vă rugăm să respectați instrucțiunile organizatorilor și cele ale personalului de securitate.

 • La „Tusványos” funcționează un serviciu de securitate, sarcina agenților de pază și protecție este garantarea liniștii și a siguranței participanților taberei. Personalul de serviciu poate lua măsuri imediate împotriva acelora care încalcă Regulamentul Taberei.

 • La „Tusványos” în caz de probleme de siguranță sau în eventualitatea unor provocări privind liniștea dvs. vă rugăm să contactați organizatorii sau personalul de securitate aflat de serviciu. Vă rugăm să vă bucurați de programele noastre fără a tulbura liniștea evenimentului.

 • La „Tusványos” vandalismul, furtul, agresiunea de orice fel vor atrage după sine expulzarea imediată și depunerea unei plângeri la poliție.

 • La „Tusványos” sunt puse la dispoziția participanților facilități de asistență medicală.

 • La „Tusványos” vă rugăm să folosiți doar toaletele desemnate.

 • La „Tusványos” avem grijă de curățenia mediului nostru înconjurător! Vă rugăm să aruncați gunoiul, inclusiv mucurile de țigară, numai în pubelele aflate în incinta taberei. Deșeurile pot fi depozitate doar în locurile desemnate de către organizatori!

 • La „Tusványos” vă rugăm să predați orice obiect găsit la punctul INFO din camping. Informații despre bunurile pierdute pot fi solicitate de asemenea la punctul INFO.

 • La „Tusványos” organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul!

 • La „Tusványos” – în zona de camping – funcționează un punct INFO. Dacă aveți nevoie de informații, vă rugăm să contactați organizatorii!

 • La „Tusványos” toți participanții sunt obligați să respecte legile în vigoare din România.

La „Tusványos” organizatorii vor verifica respectarea Regulamentului Taberei. Participații care nu respectă regulile pot fi expulzate.


Pentru orice alte întrebări sau nelămuriri vă rugăm să contactați serviciul nostru informații pe adresa de e-mail: tusvanyos@tusvanyos.ro.