INFORMAȚII UTILE

Unde are loc tabăra Tusványos? Cum ajung acolo?

Universitatea de Vară și Tabăra Studențească „Bálványos” – ediția XXX., mai cunoscută sub numele de Tusványos, are loc la Băile Tuşnad, în camping-ul aflat pe malul râului Olt. Coordonatele GPS ale recepției taberei sunt: 46.149735, 25.859668.

Harta:

Cu mașina:
Din direcția București
Bucureşti, Braşov – DN1/E60, Braşov, Sfântu Gheorghe – DN11, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc – DN12

Din direcția Ungaria
Budapesta, Berettyóújfalu, Oradea, Cluj, Turda, Luduş, Târgu Mureș, Bălăuşeri – E60, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc – DN13A, Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad – DN12

Vizitatorii, care vor sosi cu mașinile personale, pot folosi parcările din oraș. În zona taberei este interzisă intrarea cu mașina personală, cu motocicleta sau cu alte vehicule motorizate!

Cu trenul:
Băile Tușnad dispune de o stație de cale ferată. Pentru obținerea unor informații suplimentare și pentru a afla mersul trenurilor, vă rugăm să consultați site-urile www.cfr.ro sau www.mavcsoport.hu.

Ce înseamnă sistemul de control al accesului?

La intrarea în tabăra Tusványos va funcționa un sistem de control al accesului, unde fiecare participant va fi nevoit să se legitimeze prin cartea sa de identitate, prin permisul de conducere sau pașaport. Vizitatorii vor primi brățări de participare, care prin diferite culori vor fi adaptate zilelor taberei. Prin preluarea și purtarea brățării de participare, vizitatorul acceptă, că este în deplină cunoștință de cauză în ceea ce privește cele stipulate în regulamentul taberei, iar pentru perioada evenimentului (23-28 iulie 2019) recunoaște, că reglementările stabilite de către organizatori vor fi pentru sine obligatorii. Regulamentul taberei este disponibil aici.

Unde are loc înregistrarea participanților (check in)?

La fel ca în anii precedenți, participanții vor putea efectua formalitățile de check in la cele două recepții ale taberei, care își vor deschide porțile și vor aștepta publicul începând din data de 23 iulie 2019 (marți), orele 8 dimineața.

1.  Recepția exterioară este disponibilă oaspeților, invitaților, respectiv tuturor acelora, care și-au rezervat cazarea în orașul Băile Tușnad. Recepția exterioară se află la intersecția drumului principal cu cel care conduce către camping și dispune de mai multe puncte de control, unde vizitatorii își vor putea procura brățările de participare. Cei care nu vor sosi din direcția drumului principal, vor trebui să se prezinte la punctul de control numărul 6. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că este foarte probabil ca în orele de vârf (din cauza numărului mare de vizitatori) să fie imposibil să vă apropiați cu mașina personală de recepția exterioară.

2.  Recepția interioară a taberei este disponibilă participanților, care în spațiul delimitat al campingului se vor caza în corturi. Recepția interioară se află în mijlocul campingului, în incinta clădirii arhicunoscute sub numele de Gyöngyvirág. În această zonă puteți intra doar purtând brățara de participare valabilă pentru ziua respectivă, care este gratuită zilnic până la ora 16,00, după care prețul ei este de 20 de lei pentru o persoană (pentru școlari, studenți și cei trecuți de vârsta celor 65 de ani intrarea în tabără costă 10 lei pentru o persoană). Puteți solicita mai multe informații despre cazări adresându-vă organizatorilor prin adresa de e-mail szallas@tusvanyos.ro.

Care este prețului unei brățări de participare la Tusványos?

În fiecare zi, până la ora 16, intrarea în tabără și participarea la programele de la Tusványos este gratuită. Brățara de participare gratuită, obținută până la ora 16, rămâne în mod evident valabilă și în continuare. Pentru cei care vor sosi după ora 16, brățara de participare va putea fi obținută pentru 20 de lei, școlarii, studenții și cei trecuți de vârsta celor 65 de ani plătind în mod preferențial 10 lei. După orele 16 brățările vor putea fi achiziționate la recepția interioară a taberei, respectiv la punctele de control aflate pe drumul, care conduce spre camping. Brățările pot fi achiziționate în mod exclusiv în lei și în numerar (bani gheață), organizatorii nefiind în măsură să accepte valută! În orașul Băile Tușnad funcționează bancomate, unde puteți utiliza cardul și unde veți fi în măsură să schimbați eventuala valută în lei. În cadrul taberei va funcționa de asemenea un bancomat. Achiziționarea brățării de participare este posibilă doar la fața locului!

Vor fi controlate brățările de participare?

Da. Vizitatorii sunt obligați să poarte brățara de participare pe tot parcursul timpului lor petrecut în interiorul taberei. Organizatorii vor controla aceste brățări la intrare, respectiv în zona interioară a taberei. În cazul în care brățara de participare nu mai este valabilă, persoana respectivă are obligația de a părăsi zona taberei. Brățara deteriorată – lipită, tăiată, desfăcută, cu circumferința mai mare decât mărimea mâinii persoanei respective, sau manipulată în orice alt mod – este invalidă.

Vor primi toți participanții brățări identice?

Culoarea, respectiv valabilitatea brățărilor de participare se va schimba zilnic, cu excepția acelora, care vor fi achiziționate pentru întreaga perioadă a taberei, aceasta din urmă având în mod evident aceeași culoare pe tot parcursul evenimentului.

Care este situația accesului minorilor?

Minorii vor primi brățări de participare diferențiate.

Nu am împlinit încă vârsta de 18 ani, dar vreau să cumpăr în tabără țigări și băuturi alcoolice.

Nu veți avea această posibilitate. În interiorul taberei vânzarea produselor de tutungerie și a băuturilor alcoolice se efectuează pe baza brățărilor de participare, iar comercianții nu vor servi minorii cu țigări sau alcool. Dacă ați împlinit vârsta de 18 ani la data de 23 iulie 2019 nu veți avea nevoie de brățara de participare pentru minori.

Intenționez să petrec mai multe zile la Tusványos. Voi fi nevoit să schimb brățara de participare în fiecare zi sau la sosire voi putea primi toate în același timp?

Cei care vor opta pentru cazarea în cort pe toată perioada taberei, vor putea intra la Tusványos în mod gratuit, cu condiția să sosească la eveniment și să-și achiziționeze brățările, care le vor permite ridicarea cortului, până la ora 16 a zilei de marți, 23 iulie 2019. Cei care intenționează să participe în fiecare zi la programele taberei, însă doar după ora 16, au posibilitatea de a achiziționa brățări valabile pentru întreaga săptămână, prețul acesteia fiind 60 de lei.

Dacă doresc să particip două zile, voi fi nevoit să achiziționez brățară valabilă pentru toată săptămâna?

Este la latitudinea fiecărui vizitator în parte să decidă pentru o variantă sau alta: organizatorii pun la dispoziția participanților două tipuri de brățări, cea cu valabilitate zilnică, respectiv cea valabilă pe toată durata evenimentului.

Există categorii de beneficiari, care nu vor fi nevoiți să-și achiziționeze brățări de participare după orele 16?

Da, toți rezidenții orașului Băile Tușnad, care își pot dovedi domiciliul prin cartea de identitate sau buletinul lor, respectiv minorii sub 12 ani.

Ce se întâmplă daca am uitat să-mi aduc cartea de identitate?

Este posibil să vă legitimați și cu permisul de conducere sau cu pașaportul. Dacă organizatorii vor avea cea mai mică suspiciune în ceea ce privește vârsta dvs., ei vă vor oferi brățara de participare valabilă minorilor.

Aș dori să particip cu cortul. Care este prețul în acest sens?

Prețul unui spațiu pentru un cort este de 15 lei pentru o persoană pentru fiecare zi de participare, respectiv 60 de lei pentru întreaga durată a taberei. Cei care se vor caza în cort nu vor fi nevoiți să-și achiziționeze brățări în fiecare zi, sub rezerva să ajungă în fiecare zi în tabără până la ora 16.

Care sunt condițiile privind cazarea în cort la Tusványos?

Toți cei care doresc să participe la Tusványos cu cortul sunt așteptați – înainte de a-și ridica corturile! – dimineața, de la ora 8 a zilei de 23 iulie 2019 la recepția interioară a taberei, unde își vor putea procura brățările și ecusoanele pentru cort, care le vor permite intrarea în zona delimitată și amenajată în vederea ridicării corturilor din interiorul campingului.

Ridicarea corturilor este permisă în două zone distincte din interiorul taberei: în perimetrul delimitat special în acest sens, respectiv între căsuțele din camping. În ambele zone costul ridicării unui cort este de 15 lei de persoană pentru o noapte sau 60 de lei de persoană pentru întreaga durată a taberei. Este obligația deopotrivă a participanților și a acelora, care se cazează în corturi, să-și protejeze reciproc integritatea fizică și psihică. Rugăm toți participanții taberei să restituie proprietarilor sau să depună la recepțiile taberei toate obiectele personale găsite în timpul evenimentului.

Este Tusványos o tabără sigură?

Serviciul de securitate funcționează în zona taberei – 24 de ore din 24 – pe toată durata evenimentului, în cazul unor probleme vă rugăm să vă adresați personalului sau organizatorilor. În zona taberei vor fi instalate două puncte de informare, în caz de necesitate puteți solicita ajutorul personalului aflat de serviciu. Eventualele stări de indispoziție, boli ușoare, leziuni minore sau diverse alte probleme de sănătate pot fi tratate în orice moment al zilei la cortul crucii roșii, o unitate de prim ajutor fiind de asemenea funcțională în mod permanent la Tusványos.

Care sun măsurile luate împotriva urșilor?

Patru pădurari sunt responsabili pentru siguranța participanților, ei vor patrula la marginea pădurii, respectiv în zona malului de vizavi al Oltului. În cazul în care în zona taberei veți intra în contact vizual cu urși, vă rugăm să vă adresați pădurarilor, membrilor serviciului de securitate sau organizatorilor.

Care sunt obiectele și produsele permise și cele interzise la intrarea în tabăra Tusványos?

Introducerea în perimetrul taberei a diferitelor băuturi alcoolice și răcoritoare este strict interzisă, apa minerală la rândul ei fiind permisă doar într-un flacon deschis de maximum 1,5 L. Alimentele sunt permise în cantități necomerciale doar cele pentru consum individual. Drogurile și stupefiantele sunt de asemenea strict interzise. În cazul în care aveți asupra dvs. una sau mai multe dintre aceste produse, aveți obligația de a le preda personalului serviciului de securitate aflat la intrarea în tabără.
Cuțitele, sticlele, respectiv toate acele obiecte, care se pot folosi pentru înțeparea, tăierea sau vătămarea participanților, vor fi confiscate. În general este interzisă introducerea în tabără a oricărui obiect, care ar putea amenința siguranța publică și/sau integritatea corporală a vizitatorilor. În locul umbrelei este de preferat să aduceți pelerină de ploaie.

Ce feluri de mâncăruri și băuturi se pot consuma și unde?

În cadrul taberei vă vor sta la dispoziție numeroase unități, unde veți avea posibilitatea de a procura mâncăruri calde și reci, respectiv băuturi alcoolice și răcoritoare. În oraș veți găsi de asemenea mai multe magazine și restaurante de diferite profiluri. În aceste unități plata se face în lei și în numerar.

Se poate aprinde un foc de tabără la Tusványos?

În zona taberei este în vigoare interdicția privind aprinderea oricărui foc deschis, în acest sens și a focului de tabără!

Există acces la internet la Tusványos?

În zona taberei vor funcționa mai multe rețele wifi, printre care veți găsi și cele deschise vizitatorilor.

Unde se pot încărca telefoanele mobile?

Punctele de încărcare ale telefoanelor mobile vor funcționa lângă recepția nr. 2 a taberei.

În cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare legate de Tusványos, vă rugăm să vă adresați serviciului cu publicul: tusvanyos@tusvanyos.ro