Mi is az a beléptető rendszer?

Tusványoson beléptető rendszer működik. Belépéskor mindenkinek igazolnia kell magát (személyazonossági igazolvánnyal, jogosítvánnyal vagy útlevéllel). Minden résztvevő karszalagot kap, a karszalagok naponta más-más színűek lesznek. A karszalag átvételével a Látogató elfogadja, hogy a szabályzatban foglaltakat megértette, és a tábor ideje alatt (2022. július 19-24.) rá nézve kötelező érvényűnek ismeri el. A szabályzat itt érhető el.

Hol csekkolok be?


A elmúlt évekhez hasonlóan idén is két recepción lehet becsekkolni, vagyis két Tábori Recepció működik.
A Tábori Recepció 2022. július 19-én (kedden) reggel 8 órakor nyit, akkortól várjuk a résztvevőket.


1. A külső recepció a vendégeknek, meghívottaknak, illetve mindazoknak, akik a városban foglaltak szállást. Ez a főút és a kempinghez letérő út kereszteződésénél kapott helyet. Ennek a recepciónak több ellenőrző pontja van, a karszalagokat itt vehetik fel a tábor résztvevői. Akik nem a főút felől érkeznek, azoknak a 6. számú ellenőrző pontnál kell jelentkezni. A résztvevők tömeges érkezésekor előfordulhat, hogy a külső recepció sem közelíthető meg autóval, előre is kérjük ennek figyelembevételét.


2. A tábori recepció sátorozóknak. Ez a táborban van, a kemping közepén az ún. Gyöngyvirág tábori recepció. Ide napi karszalaggal lehet lejutni, ami 16 óra előtt ingyenes, utána 30 lejbe kerül. Érdeklődni a szallas@tusvanyos.ro címen lehet.

Mennyibe kerül a belépő Tusványosra?


A tábor területére minden nap 16 óráig INGYENES a belépés. A 16 óra előtt kapott karszalag 16 óra után is érvényes. Aki 16 óra után érkezik, 30 lejt fizet. A 16 óra utáni belépőjegyeket a tábori recepción, illetve az ahhoz tartozó ellenőrző pontokon tudod megvásárolni. Ezt kizárólag készpénzben és lejben tudod megtenni! Egyéb pénznemet sajnos nem áll módunkban átvenni. Bankautomata működik Tusnádfürdő területén, ha addig nem váltottál román valutát, ott tudsz kivenni. És, ha elfogyna a készpénzed a táborban, ott is lesz egy működő bankautomata. Jegyek elővételben nem vásárolhatóak.

Ellenőrzik majd a karszalagokat?

Igen. A karszalagot a Rendezvény ideje alatt a Látogató köteles mindvégig viselni. Ezt a rendezők belépéskor, illetve a Rendezvény területén ellenőrzik. Ha a Látogató karszalagja érvénytelen, köteles elhagyni a Rendezvény területét. A sérült – átragasztott, elvágott, megbontott, kézfejnél nagyobb átmérőjű, bármely más módon manipulált – karszalag érvénytelen.

Mindenki egyforma karszalagot kap?

Minden nap más színű karszalag lesz használatos, kivéve azokat, akik heti karszalagot vásárolnak. Nekik egész héten egyszínű lesz a karszalagjuk.

Mi a helyzet a kiskorúak beléptetésével?

A kiskorúak megkülönböztető karszalagot kapnak.

Nem vagyok még 18 éves, és sört akarok vásárolni a táborban.

Nem fogsz. A tábor területén az alkoholos italok és dohányáru vásárlása karszalaghoz kötött, az árusok pedig nem szolgálhatnak ki kiskorúakat ezen termékekkel. Ha július 19-én töltöd be a 18-at, nincs szükséged megkülönböztető karszalagra.

Több napra jövök Tusványosra. Minden nap ki kell váltanom az aznapi karszalagot, vagy megkapom érkezéskor mindet?

Akik végig sátoroznak, azok egész héten ingyen léphetnek be a tábor területére, ha kedden 16 óra előtt érkeznek, csak a sátorjegyet kell kiváltaniuk. Akik egy hétre szeretnének jönni, de nem sátorozók, és úgy gondolják, hogy minden nap délután tudnak csak beérkezni, vehetnek heti karszalagot. Ennek ára: 120 lej.

Két napra is heti karszalag lesz?

Ezt döntse el mindenki maga, hogyan éri meg neki jobban. Csak napi vagy heti karszalagot adunk.

Vannak-e kedvezményezettek, akinek nem kell fizetni a 16 óra utáni belépőt?

Igen, minden tusnádfürdői lakos, aki személyi igazolványával igazolja tusnádfürdői lakcímét, illetve a 12 év alatti gyermekek.

Mi van, ha otthon felejtettem a személyi igazolványomat?

Jogosítvány és útlevél is megfelel. Amennyiben a legkisebb gyanúja is felmerül annak, hogy kiskorú vagy, kiskorúaknak járó karszalagot adunk. Így járnak a fiatal arcú huszonévesek.

Sátorral jönnék. Mi a helyzet az árakkal?

A sátorhelyek ára: naponta 30 lej/fő, a heti sátorjegy ára 120 lej/fő. A táborban sátorozóknak nem kell külön napijegyet fizetni, ha 16 óra előtt megérkeznek.

Hogyan tudok a táborban sátorozni?

Tudjuk, hogy már mindenki a sátorszegeit élezi, ezért íme, néhány fontos infó, ami eligazíthatja az elszánt táborlakót a helyes sátorozás göröngyös útján. A kedves sátorozó táborozót még a sátor felhúzása ELŐTT július 19-én reggel 8 órától várjuk bejelentkezni a tábori recepción, hogy színes, divatos karszalagot és sátorkártyát adhassunk neki, mellyel bejuthat a bekerített sátortáborba, illetve a kártyájával feldíszítheti ideiglenes otthonát.

Két helyszínen megengedett a sátorverés: a bekerített sátortáborban és a kempingházak közötti zöldövezeten, mindkét helyszínen a díjszabás 30 lej/éjszaka/fő vagy 120 lej/fő/teljes időszak. Ezen túl a sátorozók és táborlakók kötelessége egymás testi és lelki épségének megőrzése, valamint a talált tárgyak azonnali visszaszolgáltatása a tulajdonosnak, vagy azok bejelentése a tábori recepción.

Biztonságos a tábor?

Biztonsági szolgálat működik a nap 24 órájában a tábor teljes területén, probléma esetén hozzájuk, illetve a szervezőkhöz forduljatok. A tábor területén működik két információs pult, probléma esetén ott is kérhettek segítséget. Az esetleges rosszullétet, könnyebb sérüléseket és egyéb egészségügyi panaszokat a vöröskeresztes sátrunkban a nap 24 órájában kezelik, illetve állandó mentőszolgálat van készültségben.

Milyen óvintézkedéseket tettetek a medvék ellen?

Négy vadőr felel a táborlakók biztonságáért, akik az erdő mellett, illetve az Olt túlsó partján lesznek elérhetőek. Azért mondjuk, hogy elérhetőek, mert ha bárki közületek medvét lát, értesítenie kell őket erről. Szólhattok bármely biztonsági őrnek vagy szervezőnek is.

Mit hozhatok be és mit nem?

Alkoholos italt, üdítőt semmilyen mennyiségben, ásványvizet legfeljebb kétliteres megkezdett műanyagpalackban, élelmiszert pedig kereskedelmi mennyiséget el nem érő mennyiségben lehet behozni a rendezvény területére! Drogot semmiképp se hozz magaddal! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál köteles mindenki ellenőrzésre átadni a biztonsági szolgálatnak. A szúró- és vágóeszközöket, üvegtárgyakat a bejáratnál szintén elvesszük. Esernyő helyett inkább esőkabátot hozz.

De akkor mit fogok inni és enni, és hol?

A tábor területén számos, különböző hideg-meleg ételt, italt árusító egység áll rendelkezésedre. A városban is működnek boltok, éttermek. Fizetés készpénzben, lejjel.

Tábortüzet rakhatok?

A rendezvény területén tűzgyújtási tilalom van érvényben!

Internet-hozzáférés lesz-e?

Több vezeték nélküli hálózatot is működtetünk a tábor területén, köztük olyanokat is, ami nyitott a résztvevők számára. De tartsuk szem előtt, hogy fészbúkozni otthon is lehet ;), inkább ülj be egy előadásra.

Hol tölthetem fel a telefonomat, ha szükséges?

Telefonfeltöltési lehetőség a 2. számú tábori recepció mellett elhelyezett töltőállomáson lesz.

Maradt még megválaszolatlan kérdésed? Keresd fel ügyfélszolgálatunkat: tusvanyos@tusvanyos.ro