Jobb pályán

33. Tusványos, 2024. július 23-28.

A válságok korát éljük. A megpróbáltatásokból pedig csak azok jöhetnek ki győztesen, akik még időben a legjobb döntéseket hozzák. Vannak, akik nem a szerencsére bízzák a saját sorsuk alakulását. Ők azok, akik tisztában vannak vele: életüknek célja van, e célokat pedig egyként vallja magáénak mindenki, mert összekötnek bennünket a közös értékek. Közösen valljuk: a magyar jövőért vívott mérkőzésben egy nemzeti válogatott vagyunk.

Közös a szenvedélyünk: szeretjük Erdélyt, az anyaországot és a Kárpát-medencét. Szeretjük a kihívásokat. Nem félünk az ellenfeleinktől – és a medvétől sem –, a barátainkat pedig nagyra értékeljük. Segítjük és támogatjuk egymást. Együtt örvendünk a közös sikernek, és együtt vészeljük át a legnehezebb időket.

Emlékszünk még azokra a Tusványosokra, amikor a nagy esők után együtt dagasztottuk – trendi gumicsizmáinkban – a sarat. De ez már a múlt. Ma már gumiszőnyeg borítja a koncerthelyszínt, így elég csak körbe néznünk, hogy tudjuk: a lehető legjobb pályán zajlik Erdély legnagyobb nyári szabadegyeteme.

HASZNOS
INFORMÁCIÓK

Kattints ide pár hasznos információért a szabadegyetemmel kapcsolatban.

ÚTVONAL, BELÉPTETÉSI RENDSZER, BELÉPŐK, SÁTOROZÁS STB.

Jobb pályán 33. Tusványos, 2024. július 23-28.

2024. június 25.|

A válságok korát éljük. A megpróbáltatásokból pedig csak azok jöhetnek ki győztesen, akik még időben a legjobb döntéseket hozzák. Vannak, akik nem a szerencsére bízzák a saját sorsuk alakulását. Ők azok, akik tisztában vannak vele: [...]

Petőfi 200 szabadon, Tusványoson

2023. július 22.|

200 éve született Petőfi Sándor. Az eltelt 200 évben rengeteget változott a világ. Az idei Tusványoson ebben az állandóan változó világban próbálták több helyen és formában is megidézni azt az örök hagyatékot, amelyet ő, egyik [...]