VI. Tusványosi Finálé
„Több mint egy bajnokság!”

Kárpát-medencei egyetemi focikupa és gálamérkőzés a tusnádfürdői iskola focipályáján

Immáron hagyományteremtő módon a székelyudvarhelyi Góbék a Sportért Egyesület hatodik alkalommal szervezi meg az egyetemisták számára kiírt Tusványosi Finálé minifutball bajnokságot a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretén belül 2019. július 25-én, csütörtökön.

A bajnokságon Magyarország és Erdély 3-3 egyetemi csapata vesz részt, megküzdve a vándorserlegért. A legnagyobb erdélyi egyetemek mellett – Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem, Sapientia-Erdélyi Magyar Tudományegyetem – jelen lesz Magyarországról az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

A bajnokság rangját emeli az Országgyűlés válogatottja valamint a székelyföldi elöljárókból verbuválódott gárdák összecsapása, a PARLAMENT SE-Székely SIC gálamérkőzés.
Helyszín: Tusnádfürdő, Jókai Mór Általános Iskola, Jókai Mór utca 7. (a diáktáborból kiérve, a vasúti átjárót elhagyva rögtön jobbra fordulni, majd a tó mellett a főút felé vezető ösvényen haladva, a temető felett, jobbra).

Időpont: 2019.07.25 (csütörtök)